Ефективна медова дієта для невиправних ласунів. Через 2-3 тижні ви не тільки скинете кілька зайвих кілограмів, але і помітно помолодієте.
Мед прискорює обмін речовин, покращує травлення, знижує апетит, зміцнює імунітет і навіть розгладжує зморшки.
Щоранку починайте з медово-лимонного напою, який приймається натщесерце.
Рецепт напою: 1 ст. теплої води, сік чверті лимона, 1-2 ч.л. меду. З'єднати інгредієнти і ретельно розмішати.
Перед сном цей же напій вживається без додавання лимонного соку.
На цій дієті рекомендується:
1. Пити багато негазованої води - від 2 л в день
2. Відмовитися від м'яса на користь риби і морепродуктів
3. 2-3 рази на тиждень за годину до сну приймати особливі оздоровлюючі ванни. Тривалість процедури - 15-20 хвилин
Медово-вівсяна ванна
1 ст. вівсяних пластівців залити 2 л води, довести до кипіння, відварити 2 хвилини і процідити. Налити відвар в ванну, заповнити її теплою водою, додати 0,5 ст. меду і розмішати.
Медово-сольова ванна
0,5 ст. меду і 1 ст. морської солі розчинити в теплій воді і додати у ванну.
На медової дієті не можна голодувати , але потрібно виключити з раціону жирні, смажені, консервовані, дуже солоні страви і все борошняне. Один раз на п'ять днів проводите медово-яблучний розвантажувальний день . У цей день у вашому меню повинні бути 1,5 кг яблук і зелений чай з медом.
День 1
Сніданок - яблучний салат з інжиром
Рецепт салату: 3 інжиру, 1 яблуко, 2 сливи, 3-4 ядра волоських горіхів, 30 мл натурального йогурту, 1 ч.л. лимонного соку, листя шпинату, 1 ч.л. меду
Інжир, яблуко і сливи некрупно нарізати і змішати, горіхи порубати. Йогурт з'єднати з лимонним соком, медом і перемішати. Викласти шпинат і фрукти на тарілку, заправити йогуртовим соусом, посипати горіхами
Обід - овочевий суп без картоплі
Вечеря - риба на пару із зеленим соусом
Рецепт соусу: 50 г сметани, пучок зелені і часник за смаком. Продукти дрібно порубати і змішати або подрібнити блендером
День 2
Сніданок - вівсяна каша на знежиреному молоці з 1 ч.л. меду
Обід - суп з морепродуктів
Рецепт супу: 350 г коктейлю з морепродуктів, пучок петрушки, 100 г твердого сиру, 1 ч.л. оливкової олії, часник, сіль, лимонний сік - за смаком
Часник дрібно порубати і злегка обсмажити в маслі. Додати морепродукти, обсмажити, посолити і налити води. Тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин, додати рубану петрушку, довести до кипіння і зняти з вогню. У тарілці посипати суп тертим сиром і додати лимонний сік
Вечеря - салат зі свіжих овочів з оливковою олією
День 3
Сніданок - сирний салат з медом і морквою
Рецепт салату: 100 г сиру, 1 морква, 1 ст.л. будь-яких горіхів, 1 ч.л. меду
Моркву натерти на тертці, додати сир, горіхи, мед і перемішати
Обід - суп зі шпинатом і селерою
1 корінь селери, 1 пучок стебел селери, по 1 пучку шпинату і щавлю (можна взяти заморожений), 1 стебло цибулі-порею, 2-3 зварених круто курячих яйця, 1 червоний болгарський перець, 2 л овочевого бульйону, 1 ч.л. рослинного масла
Білу частину цибулі-порею нарізати півкільцями і злегка обсмажити в глибокому сотейнику на рослинному маслі. Додати нарізаний корінь, стебла селери і перець. Влити бульйон і тушкувати на повільному вогні близько 15 хвилин. Додати рубаний шпинат і щавель, довести до кипіння і варити не більше хвилини. Розлити суп по тарілках і додати рубані яйця
Вечеря - жменя відварених креветок, 50 г м'якого сиру з 1 ч.л. меду
День 4
Сніданок - салат з вівсяних пластівців
Рецепт салату: 2 ст.л. вівсяних пластівців, 2 яблука, 1 ст.л. родзинок, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. кунжуту
Вівсяні пластівці замочити в холодній воді на 15 хвилин, воду злити. Додати нарізане кубиками яблуко, родзинки, кунжут і заправити медом
Обід - риба на пару з зеленими овочами (огірки, шпинат, салат, стручкова квасоля, будь-яка зелень)
Вечеря - салат з капусти з медом
Рецепт салату: 150 г білокачанної капусти, 1 ст.л. лимонного соку, чверть кореня селери, 2 ч.л. меду, зелень за смаком, щіпка солі
Капусту тонко нашаткувати, посолити. Корінь селери натерти на тертці, змішати з капустою. Сік лимона з'єднати з медом, заправити салат і додати рубану зелень
День 5
Сніданок - салат з гарбуза з медом
Рецепт салату: 200 г гарбуза, 1 морква, 1 яблуко, 1 ст.л. меду
Гарбуз, морква і яблуко дрібно нашаткувати, перемішати і заправити медом
Обід - коктейль з морепродуктів на пару з соєвим соусом
Вечеря - салат з капусти з буряком
Рецепт салату: 100 г білокачанної капусти, 1 невелика сирий буряк, 1 яблуко, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ч.л. меду, зелень - за смаком
Капусту і яблуко тонко нашаткувати, буряк натерти на тертці, з'єднати продукти. Заправити медом і рубаною зеленню
Дієта не рекомендується, якщо у вас є алергія на мед і продукти бджільництва. При наявності хронічних захворювань проконсультуйтеся з лікарем.
Солодкої вам дієти і відмінного настрою!
Мед прискорює обмін речовин, покращує травлення, знижує апетит, зміцнює імунітет і навіть розгладжує зморшки.
Щоранку починайте з медово-лимонного напою, який приймається натщесерце.
Рецепт напою: 1 ст. теплої води, сік чверті лимона, 1-2 ч.л. меду. З'єднати інгредієнти і ретельно розмішати.
Перед сном цей же напій вживається без додавання лимонного соку.
На цій дієті рекомендується:
1. Пити багато негазованої води - від 2 л в день
2. Відмовитися від м'яса на користь риби і морепродуктів
3. 2-3 рази на тиждень за годину до сну приймати особливі оздоровлюючі ванни. Тривалість процедури - 15-20 хвилин
Медово-вівсяна ванна
1 ст. вівсяних пластівців залити 2 л води, довести до кипіння, відварити 2 хвилини і процідити. Налити відвар в ванну, заповнити її теплою водою, додати 0,5 ст. меду і розмішати.
Медово-сольова ванна
0,5 ст. меду і 1 ст. морської солі розчинити в теплій воді і додати у ванну.
На медової дієті не можна голодувати , але потрібно виключити з раціону жирні, смажені, консервовані, дуже солоні страви і все борошняне. Один раз на п'ять днів проводите медово-яблучний розвантажувальний день . У цей день у вашому меню повинні бути 1,5 кг яблук і зелений чай з медом.
День 1
Сніданок - яблучний салат з інжиром
Рецепт салату: 3 інжиру, 1 яблуко, 2 сливи, 3-4 ядра волоських горіхів, 30 мл натурального йогурту, 1 ч.л. лимонного соку, листя шпинату, 1 ч.л. меду
Інжир, яблуко і сливи некрупно нарізати і змішати, горіхи порубати. Йогурт з'єднати з лимонним соком, медом і перемішати. Викласти шпинат і фрукти на тарілку, заправити йогуртовим соусом, посипати горіхами
Обід - овочевий суп без картоплі
Вечеря - риба на пару із зеленим соусом
Рецепт соусу: 50 г сметани, пучок зелені і часник за смаком. Продукти дрібно порубати і змішати або подрібнити блендером
День 2
Сніданок - вівсяна каша на знежиреному молоці з 1 ч.л. меду
Обід - суп з морепродуктів
Рецепт супу: 350 г коктейлю з морепродуктів, пучок петрушки, 100 г твердого сиру, 1 ч.л. оливкової олії, часник, сіль, лимонний сік - за смаком
Часник дрібно порубати і злегка обсмажити в маслі. Додати морепродукти, обсмажити, посолити і налити води. Тушкувати на повільному вогні 5-7 хвилин, додати рубану петрушку, довести до кипіння і зняти з вогню. У тарілці посипати суп тертим сиром і додати лимонний сік
Вечеря - салат зі свіжих овочів з оливковою олією
День 3
Сніданок - сирний салат з медом і морквою
Рецепт салату: 100 г сиру, 1 морква, 1 ст.л. будь-яких горіхів, 1 ч.л. меду
Моркву натерти на тертці, додати сир, горіхи, мед і перемішати
Обід - суп зі шпинатом і селерою
1 корінь селери, 1 пучок стебел селери, по 1 пучку шпинату і щавлю (можна взяти заморожений), 1 стебло цибулі-порею, 2-3 зварених круто курячих яйця, 1 червоний болгарський перець, 2 л овочевого бульйону, 1 ч.л. рослинного масла
Білу частину цибулі-порею нарізати півкільцями і злегка обсмажити в глибокому сотейнику на рослинному маслі. Додати нарізаний корінь, стебла селери і перець. Влити бульйон і тушкувати на повільному вогні близько 15 хвилин. Додати рубаний шпинат і щавель, довести до кипіння і варити не більше хвилини. Розлити суп по тарілках і додати рубані яйця
Вечеря - жменя відварених креветок, 50 г м'якого сиру з 1 ч.л. меду
День 4
Сніданок - салат з вівсяних пластівців
Рецепт салату: 2 ст.л. вівсяних пластівців, 2 яблука, 1 ст.л. родзинок, 1 ст.л. меду, 1 ч.л. кунжуту
Вівсяні пластівці замочити в холодній воді на 15 хвилин, воду злити. Додати нарізане кубиками яблуко, родзинки, кунжут і заправити медом
Обід - риба на пару з зеленими овочами (огірки, шпинат, салат, стручкова квасоля, будь-яка зелень)
Вечеря - салат з капусти з медом
Рецепт салату: 150 г білокачанної капусти, 1 ст.л. лимонного соку, чверть кореня селери, 2 ч.л. меду, зелень за смаком, щіпка солі
Капусту тонко нашаткувати, посолити. Корінь селери натерти на тертці, змішати з капустою. Сік лимона з'єднати з медом, заправити салат і додати рубану зелень
День 5
Сніданок - салат з гарбуза з медом
Рецепт салату: 200 г гарбуза, 1 морква, 1 яблуко, 1 ст.л. меду
Гарбуз, морква і яблуко дрібно нашаткувати, перемішати і заправити медом
Обід - коктейль з морепродуктів на пару з соєвим соусом
Вечеря - салат з капусти з буряком
Рецепт салату: 100 г білокачанної капусти, 1 невелика сирий буряк, 1 яблуко, 1 ст.л. лимонного соку, 2 ч.л. меду, зелень - за смаком
Капусту і яблуко тонко нашаткувати, буряк натерти на тертці, з'єднати продукти. Заправити медом і рубаною зеленню
Дієта не рекомендується, якщо у вас є алергія на мед і продукти бджільництва. При наявності хронічних захворювань проконсультуйтеся з лікарем.
Солодкої вам дієти і відмінного настрою!
No comments:
Post a Comment