Tuesday, March 24, 2015

Корисні властивості агрусу

Аґрус являє собою багаторічний чагарник з високою врожайністю, на якому ростуть ягідки кисло-солодкого смаку. Перші згадки про його вирощуванні на Русі відносять до XI століття, однак повсюдне поширення він отримав набагато пізніше - в XIX столітті. Сьогодні агрус цінується не тільки за приємний смак, але і за корисні властивості.

Агрус рекомендується до вживання насамперед тим, хто страждає від нестачі вітамінів та інших необхідних для нормального самопочуття речовин. Справа в тому, що ягідки цієї рослини містять велику кількість мікроелементів, мінералів, кислот, вітамінів і різних корисних з'єднань. За кількістю аскорбінової кислоти, наприклад, аґрус може посперечатися навіть зі смородиною. Багато в ньому також вітамінів групи В і вітаміну А.

Присутні у складі агрусу дубильні речовини, лимонна і яблучна органічні кислоти, флавоноїди і велика кількість фолієвої кислоти, яка надає благотворний вплив на стан крові та особливо необхідна вагітним. З мікроелементів в ягідках агрусу містяться: залізо, кобальт, мідь, фосфор, кальцій, калій, йод, марганець і натрій. У темних плодах є пектинові речовини і вітамін Р, беруть участь у виведенні з організму солей важких металів.

Завдяки такому складу постійне споживання жмені ягідок агрусу сприяє зміцненню імунітету і робить благотворний вплив на стан серця і судин. Плоди рослини рекомендовані для профілактики та лікуванні атеросклерозу, гіпертонії, допомагають знизити в організмі рівень шкідливого холестерину. Аґрус показаний людям, страждаючим від анемії або недавно втратили багато крові.

Ягоди агрусу мають сечогінні та жовчогінні властивості. Ось чому настій з них рекомендують вживати для попередження захворювань нирок, жовчного і сечового міхура.

Завдяки антиоксидантним властивостям плоди і листя агрусу можна використовувати для очищення організму від шкідливих сполук. Вважається також, що регулярне споживання ягід допомагає попередити розвиток пухлин. Для цього плоди можна їсти в свіжому вигляді, заварювати гарячою, але не киплячою водою, а листя запарювати окропом і приймати отриманий з них настій по ? склянки щодня.

Агрус також здатний допомогти з шкірними захворюваннями. Для лікування екземи плоди краще вживати всередину, а запалення лікуються відваром з ягід і листя агрусу, який слід втирати в постраждалу шкіру.

Крім того, аґрус допомагає нормалізувати менструальний цикл. Благотворну дію на організм надає він і при менопаузі. Крім цього, плоди даної рослини можна використовувати як протизапальний або просто освіжаючі засіб.

Аґрус можна їсти в свіжому вигляді, використовувати до якості начинки для випічки, додавати в салати, готувати з нього компот, морс або варення. При застуді плоди рослини рекомендується змішувати з медом у пропорції 1: 1 і додавати в теплий чай.

Протипоказанням до вживання агрусу є індивідуальна непереносимість, загострення хвороб шлунково-кишкового тракту. А при захворюваннях нирок і сечового міхура рекомендовано спочатку проконсультуватися з лікарем або самостійно зменшити кількість споживаних ягід.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com