Friday, March 27, 2015

Сушка фруктів і ягід: способи, поради, відгуки

Сушка - спосіб консервування, який вважається одним з найдавніших. Його безперечна перевага в тому, що отримані продукти можна зберігати довго, вони калорийнее сирих, мають підвищену концентрацію поживних речовин і зберігають вітаміни.

Перш, ніж приступати до сушіння, фрукти і ягоди необхідно підготувати. Для цього їх ретельно промивають, очищають від шкірки, насіння, кісточок (якщо ви вирішили сушити плоди без них), нарізають часточками.

Добре перед сушінням плоди обкурювати. Це збереже їх від гнилі, якщо раптом встановиться прохолодна погода, прискорить сушку і збереже від комах, які люблять поласувати сохнуть фруктами.

Обкурювання проводять в закритих приміщеннях, які попередньо провітрюють. Фрукти і ягоди розкладають на решітки або підвішують «намистами». Під ними запалюють сірку (на 10 кг обкурювати плодів береться 2 г сірки) і обкурюють протягом трьох годин (великі плоди - 3,5). Двері при цьому повинні бути щільно закриті. Після закінчення процедури плоди ще на дві години залишаються в обкурюють приміщенні (але вже без виділення сірчаного газу), потім виносяться на сонці або поміщаються для сушіння в духовку.

Можна піддати фрукти і ягоди бланшуванню (швидкому проварювання в киплячій воді). Плоди від цього стають м'якше, з них витісняється зайве повітря, сушка проходить швидше і якісніше, оскільки грибкові ферменти при обробці окропом знищуються. Але разом з ними знищується і частина корисних розчинних речовин, які містяться в плодах.

Для бланшування фрукти складаються у великий друшляк, сито або рідкісну тканину і опускаються в каструлю з киплячою водою. Води має бути в три рази більше, ніж фруктів. Досить потримати фрукти в окропі, залежно від розмірів, 1-2 хвилини. Потім відразу промити великою кількістю холодної води, обсушити і відправляти на сушку.

Можна сушити фрукти і ягоди різними способами. Найпростіший - сушка на сонці. Для цього вам знадобиться всього лише суха сонячна погода. Плоди, призначені для сушіння, розкладаються цілком або нарізані часточками (якщо це великі фрукти) на дерев'яних решітках, підносах, аркушах картону. Необхідно вибрати місце, яке захищене від пилу і добре провітрюється (сушіння краще відбувається при безперервному русі повітря). У процесі сушіння плоди потрібно кілька разів перевертати. Після заходу сонця, коли температура трохи знижується, а вологість підвищується, плоди краще прибирати в сухе приміщення. Великі соковиті фрукти будуть готові через 8-12 днів. Дрібні і не містять багато соку - через 3-6.

Другий спосіб - сушка в духовій шафі. Плоди готуються так само, як і для сушіння на сонці. Їх після миття необхідно обсушити або розкласти на тканину (папір), щоб видалити зайву вологу. потім в один тонкий шар помістити на решітку для сушки і помістити в духовку. Металеву решітку краще застелити пергаментом. Плоди під час сушіння потрібно постійно перевертати. Температура в духовці повинна бути не більше + 70 ° С. Час сушіння - 6-8 годин. Дверцята духовки час від часу потрібно відкривати.

Через малого процентного вмісту вологи (15-20%) сушені фрукти і ягоди не є сприятливим середовищем для розвитку бактерій і можуть зберігатися в провітрюваному приміщенні роками.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com