Tuesday, March 24, 2015

Види і сорти капусти

Серед популярних і широко вживаються в їжу овочевих культур капуста займає далеко не останнє місце. Багатий формами рід цього культурної рослини включає в себе кілька видів, які, в свою чергу, поділяються на різні сорти.

У Росії найпоширеніший вид капусти - білокачанна. Вона складається з твердого стебла (качани) і великих листків. Щільно прилягають один до одного листя цього виду капусти утворюють так званий качан, усередині якого і знаходиться качан, складова до 10% від його маси. Білокачанна капуста представлена ??кількома сортами. Дюма F1 - це самий скоростиглий сорт, що має круглий качан масою до 1,5 кг. Бароко F1 - досить скоростиглий сорт, качан якого має також круглу форму, проте не перевищує 1 кг.

Зоря - це ще один ранньостиглий сорт білокачанної капусти, що має круглий невеликий плід масою до 1 кг. Трансфер F1 також є ранньостиглих сортів цього виду капусти. Його плід по вазі досягає 1,5 кг. Менза F1 - середньостиглий сорт. Кочан цієї капусти має округлу форму і може досягати 10 кг. Подарунок - середньостиглий сорт, виражений округло-плоским качаном масою до 5 кг. Амагер - пізньостиглий високоврожайний сорт, що має плоди масою до 4 кг. Крюмон F1 - пізньостиглий сорт. Його плоди досягають 2,5 кг.

Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної кольором листя і своїми розмірами: вона має фіолетово-червоні або темно-червоне листя, а маса її качана не перевищує 4 кг. Крім того, червонокачанна капуста більш морозостійка. Цей вид представлений двома сортами. Полімери F1 - ранньостиглий сорт, виражений практично фіолетовими листям. Її качан - щільний, круглий і може досягати ваги в 4 кг. Калібос - середньостиглий сорт, що має конусоподібний качан масою не більше 2 кг.

Цвітна капуста має щільну головку, що складається з стебла і квіткових кистей білого або блідо-жовтого кольору. Зовні втечу нагадує маленьке деревце з щільною кроною. Цей вид капусти включає в себе два сорти. Перший - це Грибовська рання 1355. Даний сорт є скоростиглим, а його плоди характеризуються досить великою щільністю і важать приблизно півкілограма. Другий сорт - альфа. Ця капуста є високоврожайний. Головки її плодів мають чисто білий колір і досягають ваги в 1,5 кг.

Брокколі, або «спаржева» капуста є попередницею кольоровий і навіть зовні нагадує її. Головка у неї має зелені або фіолетові квіти і виглядає більш розрядженою, ніж у цвітної. Брокколі ділиться на три сорти. Тонус - скоростиглий сорт, що має великі плоди масою до 200 г. Кучерява голова - ранньостиглий сорт, голівка якого досягає 600 м Гном - середньостиглий сорт капусти, здатний плодоносити двічі. Він має щільну головку масою до 500 г.

Наступний вид капусти - брюссельська. Вона характеризується високим стеблом до 1 м, на якому розвиваються маленькі качани. На одному стеблі їх може бути до 50 штук. Між ними ростуть листя. Така капуста має два сорти: геркулес - середньопізній сорт, який на одному стеблі може містити до 30 качанів масою в 15 г кожен і боксер F1 - середньопізній, високоврожайний і морозостійкий сорт.
Савойська капуста схожа на білокачанну, проте має зморшкуваті (гофровані) тонкі листи ясно-зеленого кольору і пухкий качан. Цей вид представлений двома сортами. Мелісса F1 - середньостиглий сорт, качани якого мають круглу форму і досягають ваги в 3 кг. Золота рання - це сорт чеської селекції, що характеризується маленькими (до 1 кг) качанами середньої щільності.

Кольрабі - це досить незвичайна за формою капуста. Її листя примикають один до одного досить щільно і утворюють так званий стеблеплід, що має круглу або овальну форму. Від країв листя на качані відходять стрілки з розвиненою поверхнею на кінці. Кольрабі має два сорти. Віолетта - середньостиглий сорт, що має фіолетові листя на своєму на качані. Маса стеблеплода не перевищує 1 кг, а діаметр - 10 см. Гігант - пізньостиглий сорт зі світло-зеленими плодами, маса якого досягає 5 кг при діаметрі в 20 см.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com