Дотримуючись усього 4 правила і дотримуючись смачного сезонного меню, ви помітно постройнеете і зміцните імунітет, а це дозволить вам без проблем налаштуватися на роботу після спекотного літа.
Чотири правила вітамінної дієти
1. Свіжі овочі не підлягають ніякій обробці.
2. Протягом дня приймайте корисний настій шипшини.
3. 2-3 рази на тиждень можна їсти білок (риба, морепродукти, сир, яйця), крім м'яса.
4. Відмовтеся від солі.
Як приготувати настій шипшини:
1 ст.л. сухих плодів шипшини подрібнити і залити 2 ст. киплячої води. Накрити кришкою, витримати на водяній бані 15-20 хвилин і настояти ніч. Після чого процідити. Зберігається такий настій в холодильнику в закритому посуді не більше двох діб.
День 1 - яблучний
Яблука їмо в необмеженій кількості
Сніданок - салат з брокколі з сочевицею, свіжовичавлений яблучний сік
Рецепт салату: 200 г свіжої або замороженої брокколі, 2-3 стебла селери, 0,5 ст. відвареної сочевиці, половинка авокадо, 1 ст.л. мигдалю, 1 ч.л. оливкової олії
Брокколі, авокадо і селеру нарізати, додати сочевицю і змішати продукти. Заправити олією і посипати рубаним мигдалем
Обід - гречана каша без масла з салатом з болгарського перцю і огірків, свіжовичавлений яблучний сік
Вечеря - яблучний салат
Рецепт салату: 1 зелене яблуко, 1 огірок, зелені пір'я цибулі, часник, кріп, лимонний сік за смаком, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Яблуко і огірок тонко нашаткувати, додати рубану зелень, часник і заправити сумішшю лимонного соку з маслом
День 2 - морквяний
Їжте моркву в будь-яких кількостях
Сніданок - морквяний салат з медом
Рецепт салату: 2 моркви, чверть кореня селери, 50 г кедрових горіхів, сік половини лимона, 2 ч.л. меду, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Моркву натерти тонкими пластинками за допомогою Овочечистка, корінь селери нашаткувати тонкою соломкою, змішати овочі, заправити сумішшю соку лимона з медом і олією, посипати кедровими горіхами
Обід - зернений сир, натуральний морквяний сік
Вечеря - салат з перепелиними яйцями, натуральний морквяний сік
Рецепт салату: 5-6 редисок або 2 невеликих редьки, 1 огірок, 1 молода морква, 3 варені яйця, зелена цибуля, кріп і лимонний сік за смаком
Подрібнити овочі, порубати яйця і зелень, змішати продукти і заправити лимонним соком
День 3 - день листового салату і зелені
Сьогодні вживаємо зелені стільки, скільки зможемо
Сніданок - салатний мікс з сьомгою
Рецепт салату: 2 жмені салатного міксу, 200 г сьомги (або будь червоної риби), 1 ч.л. кунжуту, 1 ч.л. соєвого соусу
Рибу відварити на пару, охолодити, порізати. Змішати рибу з салатним листям, заправити соєвим соусом і посипати кунжутом
Обід - печена картопля з зеленим соусом
Рецепт соусу: по невеликому пучку зелені кропу, петрушки, шпинату (або будь зелені на ваш смак), 50-80 мл томатного соку, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Зелень дуже дрібно порубати, додати томатний і лимонний сік, рослинне масло і перемішати
Вечеря - зелений салат з гірчичною заправкою
Рецепт салату: 2 горщика будь-якого листового салату (можна використовувати готовий мікс), 2 ч.л. зернистої гірчиці, 2 ч.л. бальзамічного (або яблучного оцту)
Листя порвати руками, викласти в салатник і заправити сумішшю гірчиці з оцтом
День 4 - день помідорів
Сьогодні влаштовуємо помідорний бенкет
Сніданок - рисовий салат з помідорами
Рецепт салату: 100 г відвареного рису, 1 помідор, 2-3 ст.л. свіжого або замороженого зеленого горошку, базилік і оливкова олія - ??за смаком
Горошок попередньо розморозити (можна відварити), змішати з рисом, рубаним базиліком, заправити оливковою олією. Нафарширувати помідор
Обід - помідори з сиром
Рецепт помідорів: 2 помідори, 50 г сиру, 1 варене яйце, 1-2 ст.л. натурального йогурту
Яйце і сир натерти на дрібній тертці, додати йогурт і перемішати. Помідори нарізати кружечками і викласти по 1 ложці сирної суміші
Вечеря - салат з помідорів із зеленню, часником і 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
День 5 - капустяний
Капуста, капуста і ще раз капуста, скільки зможете
Сніданок - салат з кольрабі з яблуком
Рецепт салату: 1 кольрабі, 1 яблуко, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 1 ст.л. лимонного соку, зелень за смаком
Капусту і яблуко нашаткувати, зелень посікти, змішати продукти і заправити лимонним соком і гірчицею
Обід - салат з пекінської капусти з креветками
Рецепт салату: жменю відварних креветок, 150 г пекінської капусти, 5 помідорів чері, 2 ст.л. натурального йогурту, 1 ст.л. лимонного соку
Капусту нашаткувати, додати креветки, нарізані помідори черрі, перемішати і заправити сумішшю йогурту з лимонним соком
Вечеря - салат із червонокачанної капусти з йогуртом і зеленню
День 6 - огірковий
Налягаємо на огірки протягом усього дня!
Сніданок - сир, огірковий смузі
Рецепт смузі: 2 огірки, 1 зелене яблуко, 1 ч.л. меду, 2 ст.л. лимонного соку
Всі продукти нарізати кубиками, з'єднати і подрібнити занурювальним блендером
Обід - огірковий салат з м'ятою
Рецепт салату: 2 огірки, кілька гілочок м'яти, 2 ст.л. волоських горіхів, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч.л. оливкової олії, перець - за смаком
Огірки нарізати соломкою або тонкими пластинками. М'яту потовкти з лимонним соком, маслом і перцем. Горіхи порубати. Огірки викласти в тарілку, заправити м'ятним соусом і посипати горіхами
Вечеря - огірковий салат з креветками
Рецепт салату: жменю відварних креветок, 1 огірок, свіжий кріп, 1 ч.л. зерновий гірчиці, 50 мл натурального йогурту, 1 ст.л. лимонного соку
Огірок нарізати, додати креветки, рубаний кріп, заправити сумішшю гірчиці, йогурту і лимонного соку. Перемішати салат
День 7 - день болгарського перцю
Їмо болгарський перець, поки не набридне
Сніданок - вівсяна каша без масла, салат з болгарського перцю із зеленню і оливковою олією
Обід - салат з фетою
Рецепт салату: 1 червоний і 1 зелений болгарський перець, листя салату, 50 г сиру фета, 1 ч.л. оливкової олії
Перець нарізати, листя салату порвати руками, сир нарізати кубиками. Змішати продукти і заправити олією
Вечеря - овочевий смузі
Рецепт смузі: 3 болгарських перцю різних кольорів, 1 огірок, 1 помідор, 3-4 ст.л. лимонного соку
Овочі нарізати і подрібнити у блендері разом з лимонним соком
Для найкращого результату рекомендується повторювати дієту через тиждень протягом 1-2 місяців.
Чотири правила вітамінної дієти
1. Свіжі овочі не підлягають ніякій обробці.
2. Протягом дня приймайте корисний настій шипшини.
3. 2-3 рази на тиждень можна їсти білок (риба, морепродукти, сир, яйця), крім м'яса.
4. Відмовтеся від солі.
Як приготувати настій шипшини:
1 ст.л. сухих плодів шипшини подрібнити і залити 2 ст. киплячої води. Накрити кришкою, витримати на водяній бані 15-20 хвилин і настояти ніч. Після чого процідити. Зберігається такий настій в холодильнику в закритому посуді не більше двох діб.
День 1 - яблучний
Яблука їмо в необмеженій кількості
Сніданок - салат з брокколі з сочевицею, свіжовичавлений яблучний сік
Рецепт салату: 200 г свіжої або замороженої брокколі, 2-3 стебла селери, 0,5 ст. відвареної сочевиці, половинка авокадо, 1 ст.л. мигдалю, 1 ч.л. оливкової олії
Брокколі, авокадо і селеру нарізати, додати сочевицю і змішати продукти. Заправити олією і посипати рубаним мигдалем
Обід - гречана каша без масла з салатом з болгарського перцю і огірків, свіжовичавлений яблучний сік
Вечеря - яблучний салат
Рецепт салату: 1 зелене яблуко, 1 огірок, зелені пір'я цибулі, часник, кріп, лимонний сік за смаком, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Яблуко і огірок тонко нашаткувати, додати рубану зелень, часник і заправити сумішшю лимонного соку з маслом
День 2 - морквяний
Їжте моркву в будь-яких кількостях
Сніданок - морквяний салат з медом
Рецепт салату: 2 моркви, чверть кореня селери, 50 г кедрових горіхів, сік половини лимона, 2 ч.л. меду, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Моркву натерти тонкими пластинками за допомогою Овочечистка, корінь селери нашаткувати тонкою соломкою, змішати овочі, заправити сумішшю соку лимона з медом і олією, посипати кедровими горіхами
Обід - зернений сир, натуральний морквяний сік
Вечеря - салат з перепелиними яйцями, натуральний морквяний сік
Рецепт салату: 5-6 редисок або 2 невеликих редьки, 1 огірок, 1 молода морква, 3 варені яйця, зелена цибуля, кріп і лимонний сік за смаком
Подрібнити овочі, порубати яйця і зелень, змішати продукти і заправити лимонним соком
День 3 - день листового салату і зелені
Сьогодні вживаємо зелені стільки, скільки зможемо
Сніданок - салатний мікс з сьомгою
Рецепт салату: 2 жмені салатного міксу, 200 г сьомги (або будь червоної риби), 1 ч.л. кунжуту, 1 ч.л. соєвого соусу
Рибу відварити на пару, охолодити, порізати. Змішати рибу з салатним листям, заправити соєвим соусом і посипати кунжутом
Обід - печена картопля з зеленим соусом
Рецепт соусу: по невеликому пучку зелені кропу, петрушки, шпинату (або будь зелені на ваш смак), 50-80 мл томатного соку, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
Зелень дуже дрібно порубати, додати томатний і лимонний сік, рослинне масло і перемішати
Вечеря - зелений салат з гірчичною заправкою
Рецепт салату: 2 горщика будь-якого листового салату (можна використовувати готовий мікс), 2 ч.л. зернистої гірчиці, 2 ч.л. бальзамічного (або яблучного оцту)
Листя порвати руками, викласти в салатник і заправити сумішшю гірчиці з оцтом
День 4 - день помідорів
Сьогодні влаштовуємо помідорний бенкет
Сніданок - рисовий салат з помідорами
Рецепт салату: 100 г відвареного рису, 1 помідор, 2-3 ст.л. свіжого або замороженого зеленого горошку, базилік і оливкова олія - ??за смаком
Горошок попередньо розморозити (можна відварити), змішати з рисом, рубаним базиліком, заправити оливковою олією. Нафарширувати помідор
Обід - помідори з сиром
Рецепт помідорів: 2 помідори, 50 г сиру, 1 варене яйце, 1-2 ст.л. натурального йогурту
Яйце і сир натерти на дрібній тертці, додати йогурт і перемішати. Помідори нарізати кружечками і викласти по 1 ложці сирної суміші
Вечеря - салат з помідорів із зеленню, часником і 1 ч.л. будь-якого рослинного масла
День 5 - капустяний
Капуста, капуста і ще раз капуста, скільки зможете
Сніданок - салат з кольрабі з яблуком
Рецепт салату: 1 кольрабі, 1 яблуко, 1 ст.л. зернистої гірчиці, 1 ст.л. лимонного соку, зелень за смаком
Капусту і яблуко нашаткувати, зелень посікти, змішати продукти і заправити лимонним соком і гірчицею
Обід - салат з пекінської капусти з креветками
Рецепт салату: жменю відварних креветок, 150 г пекінської капусти, 5 помідорів чері, 2 ст.л. натурального йогурту, 1 ст.л. лимонного соку
Капусту нашаткувати, додати креветки, нарізані помідори черрі, перемішати і заправити сумішшю йогурту з лимонним соком
Вечеря - салат із червонокачанної капусти з йогуртом і зеленню
День 6 - огірковий
Налягаємо на огірки протягом усього дня!
Сніданок - сир, огірковий смузі
Рецепт смузі: 2 огірки, 1 зелене яблуко, 1 ч.л. меду, 2 ст.л. лимонного соку
Всі продукти нарізати кубиками, з'єднати і подрібнити занурювальним блендером
Обід - огірковий салат з м'ятою
Рецепт салату: 2 огірки, кілька гілочок м'яти, 2 ст.л. волоських горіхів, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч.л. оливкової олії, перець - за смаком
Огірки нарізати соломкою або тонкими пластинками. М'яту потовкти з лимонним соком, маслом і перцем. Горіхи порубати. Огірки викласти в тарілку, заправити м'ятним соусом і посипати горіхами
Вечеря - огірковий салат з креветками
Рецепт салату: жменю відварних креветок, 1 огірок, свіжий кріп, 1 ч.л. зерновий гірчиці, 50 мл натурального йогурту, 1 ст.л. лимонного соку
Огірок нарізати, додати креветки, рубаний кріп, заправити сумішшю гірчиці, йогурту і лимонного соку. Перемішати салат
День 7 - день болгарського перцю
Їмо болгарський перець, поки не набридне
Сніданок - вівсяна каша без масла, салат з болгарського перцю із зеленню і оливковою олією
Обід - салат з фетою
Рецепт салату: 1 червоний і 1 зелений болгарський перець, листя салату, 50 г сиру фета, 1 ч.л. оливкової олії
Перець нарізати, листя салату порвати руками, сир нарізати кубиками. Змішати продукти і заправити олією
Вечеря - овочевий смузі
Рецепт смузі: 3 болгарських перцю різних кольорів, 1 огірок, 1 помідор, 3-4 ст.л. лимонного соку
Овочі нарізати і подрібнити у блендері разом з лимонним соком
Для найкращого результату рекомендується повторювати дієту через тиждень протягом 1-2 місяців.
No comments:
Post a Comment