Friday, March 27, 2015

Користь і шкода чаю ройбуш

Чай ройбуш виробляють з листя і гілочок однойменного чагарнику, який виростає на півдні африканського континенту. Одержуваний після заварювання напій відрізняється красивим золотистим кольором, горіховим або трав'яним ароматом і трохи солодкуватим смаком. Але головне - він благотворно впливає на стан організму, адже в його складі присутня безліч поживних речовин.

Крім того що ройбуш відмінно тонізує і тамує спрагу, він ще й поповнює в організмі запас різних мікроелементів і вітамінів. В тонких, схожих на голки листочках такого чагарнику міститься багато магнію, калію і натрію. Всього одна невелика чашечка даного напою здатна заповнити в організмі добову дозу цих речовин. Присутні також у складі чаю ройбуш кальцій, фтор, цинк, мілину, залізо і марганець.

Згідно з дослідженнями японських учених, в гілочках і листі чагарника ройбуш міститься дуже багато антиоксидантів. Ось чому такий напій допомагає очищати організм, виводячи з нього солі важких металів та інші шкідливі для здоров'я сполуки. Вважається також, що його регулярне вживання здатне запобігти розвитку ракових клітин. Завдяки високому вмісту вітаміну Е і флавоноїдів чай ??ройбуш також надає благотворний вплив на стан шкіри, уповільнює процеси її старіння.

Через свого біохімічного складу, а також того факту, що в ройбуш не міститься кофеїн, його можна братися і дітям, і літнім людям. Такий напій робить позитивний вплив на стан кісток, зубів, травної системи. Зокрема, його регулярне вживання сприяє поліпшенню апетиту, профілактики та лікування різних порушень в роботі шлунково-кишкового тракту: здуття, кольок, печії, нудоти, спазмів, запорів і т.д.

Не менш важливе вплив робить чай ройбуш і на стан серцево-судинної системи. Він сприяє нормалізації артеріального тиску, причому показаний як гіпотонікам, так і гіпертонікам, зміцнює стінки судин і знижує рівень шкідливого холестерину в крові, зменшуючи ризик розвитку варикозу або атеросклерозу.

Крім того, введення в раціон такого напою допомагає знизити головні болі, позбутися почуття страху і тривожності, безсоння. Речовини, що входять до складу даного чаю, благотворним чином впливають на стан нервової системи, мають заспокійливу дію, допомагають усунути хронічну втому. Причому вживати ройбуш можна навіть перед сном.

Крім цього, чай ройбуш рекомендується пити для зміцнення імунної системи, адже в його складі присутні вітаміни А, Р і Е. Показаний він для зменшення алергічних реакцій, викликаних самими різними речовинами, позбавлення від лупи, поліпшення розумових здібностей і пам'яті. Допомагає такий напій також захищати печінку і підшлункову залозу, проводити профілактику верхніх дихальних шляхів, зменшувати м'язові спазми.

Протипоказанням до вживання чаю ройбуш є, насамперед, індивідуальна непереносимість продукту. У рідкісних випадках, зазвичай у великих обсягах, може викликати алергічну реакцію. Не варто дуже захоплюватися їм і дамам в положенні, так як ройбуш може викликати зниження тиску.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com