Мюслі, як самостійну страву, ввів в маси швейцарський лікар Максиміліан Бірхер-Беннер в 1900 році. Запозичене воно було у жителів гір, які відрізнялися відмінним здоров'ям і довголіттям. З того часу блюдо зазнало декілька значних змін, знайшовши свій сучасний вигляд всього 20 років тому.
До корисних властивостей мюслів відноситься високий вміст клітковини в страві. Саме завдяки їй з організму виводяться важкі солі, шкідливі речовини, токсини, холестерин, нормалізується робота кишечника. Клітковина перешкоджає відкладенню жирів.
У складі страви присутні багато корисних речовин: калій, магній, залізо, вітаміни В і Е. Саме завдяки їм нігті, волосся, шкіра виглядають здоровішими. Крім того зміцнюється і нервова система. Мюслі засвоюються організмом повільно, тому і не впливають на стан цукру в крові. Не кажучи вже про те, що насичують на тривалий час, що істотно скорочує кількість прийомів важкої і шкідливої їжі.
Мюслі без зайвих домішок і добавок є виключно корисним продуктом. Шкідливі властивості страві надають деякі промислові ароматичні та смакові наповнювачі. Наприклад, мед і горіхи, самі по собі корисні, можуть бути небезпечними для людей з надмірною вагою або цукровий діабет. Це ж стосується і солодких добавок: глазурі, шоколаду, калорійних фруктів. Дієтологи радять вживати в їжу мюслі без домішок, додаючи самостійно інгредієнти. Наприклад, очищені насіння, свіжі і низькокалорійні фрукти, родзинки, курагу, чорнослив.
Для тих, у кого присутні захворювання шлунково-кишкового тракту, фахівці рекомендують наступний спосіб приготування мюслів без домішок і добавок: необхідно закип'ятити воду, залити нею блюдо на кілька хвилин, потім вже додавати натуральні наповнювачі при необхідності. Якщо слідувати цій раді, то ризик отримати метеоризм або здуття живота після їжі зводиться до мінімуму. У кип'яченій воді гинуть багато корисні речовини, що містяться в мюслях, але далеко не все, що дозволяє вважати блюдо корисним, поживним. І головне - безпечним для здоров'я.
Мюслі, що випускаються у формі шоколадних батончиків, не є дієтичним або корисним продуктом. Навпаки, виробники намагаються продовжити термін зберігання, вводячи до складу шкідливі речовини та консерванти. Один прийом такого батончика можна прирівняти до з'їденої плитці шоколаду, що не дуже позитивно впливає на здоров'я.
До корисних властивостей мюслів відноситься високий вміст клітковини в страві. Саме завдяки їй з організму виводяться важкі солі, шкідливі речовини, токсини, холестерин, нормалізується робота кишечника. Клітковина перешкоджає відкладенню жирів.
У складі страви присутні багато корисних речовин: калій, магній, залізо, вітаміни В і Е. Саме завдяки їм нігті, волосся, шкіра виглядають здоровішими. Крім того зміцнюється і нервова система. Мюслі засвоюються організмом повільно, тому і не впливають на стан цукру в крові. Не кажучи вже про те, що насичують на тривалий час, що істотно скорочує кількість прийомів важкої і шкідливої їжі.
Мюслі без зайвих домішок і добавок є виключно корисним продуктом. Шкідливі властивості страві надають деякі промислові ароматичні та смакові наповнювачі. Наприклад, мед і горіхи, самі по собі корисні, можуть бути небезпечними для людей з надмірною вагою або цукровий діабет. Це ж стосується і солодких добавок: глазурі, шоколаду, калорійних фруктів. Дієтологи радять вживати в їжу мюслі без домішок, додаючи самостійно інгредієнти. Наприклад, очищені насіння, свіжі і низькокалорійні фрукти, родзинки, курагу, чорнослив.
Для тих, у кого присутні захворювання шлунково-кишкового тракту, фахівці рекомендують наступний спосіб приготування мюслів без домішок і добавок: необхідно закип'ятити воду, залити нею блюдо на кілька хвилин, потім вже додавати натуральні наповнювачі при необхідності. Якщо слідувати цій раді, то ризик отримати метеоризм або здуття живота після їжі зводиться до мінімуму. У кип'яченій воді гинуть багато корисні речовини, що містяться в мюслях, але далеко не все, що дозволяє вважати блюдо корисним, поживним. І головне - безпечним для здоров'я.
Мюслі, що випускаються у формі шоколадних батончиків, не є дієтичним або корисним продуктом. Навпаки, виробники намагаються продовжити термін зберігання, вводячи до складу шкідливі речовини та консерванти. Один прийом такого батончика можна прирівняти до з'їденої плитці шоколаду, що не дуже позитивно впливає на здоров'я.
No comments:
Post a Comment