Friday, March 27, 2015

Корисні властивості фініків

Фініки вважаються одними з найдавніших рослин, які люди вживали в їжу. Араби ще 7000 років тому вважали їх джерелом енергії і життєвої сили. «Хліб пустелі» - так називали цей незвичайний фрукт. Сьогодні фініки зростають в південних країнах: Єгипті, Іраку, Марокко, Мексиці, США, а також у невеликих спеціалізованих теплицях Росії.

Фінікові пальми відносяться до сімейства високих пальм з великим листям. Плоди являють собою великі ягоди червоно-янтарного кольору, які в багатьох країнах світу вважаються цілющими і подовжують життя.

Склад фінікових плодів надзвичайно різноманітний, в них практично не міститься води, зате вуглеводів більше половини. Є незначна кількість жирів і білків, великий набір вітамінів (A, C, E, K, група вітамінів В), мінералів, глюкоміновой кислоти, триптофану, пектинів і харчових волокон.

Властивості фініків незвичайно різноманітні, а корисність фрукта не підлягає сумніву. Плоди допомагають зняти роздратування і втому, зміцнити імунітет, виступають в якості засобів для профілактики онкозахворювань та анемії, роблять позитивний вплив на внутрішні органи і серцевий м'яз. Корисні плоди в період вагітності, при гіпертонії, туберкульозі.

Фініки - прекрасний засіб для зміцнення нервової системи, підвищення настрою, нормалізації сну, попередження старіння організму. Плоди у вигляді сухофруктів позитивно діють на мозкову діяльність, а поєднання їх з молоком (5-7 штук на склянку молока) чудово замінює спортивне харчування, а також допомагає в реабілітаційний період після великої крововтрати.

Плоди фініків по їх живильним і лікувальним властивостям можна сміливо прирівняти до злаків. У свіжому вигляді їх використовують як десертів, а також у вигляді добавок до фруктових салатів і випічці. З ягід отримують фініковий мед, цукор (більше корисний, ніж звичайний) і навіть алкогольний напій, а серцевина дерева переробляється на пальмову борошно. В арабських країнах з плодів роблять пасту, що зберігається протягом року, їх них варять компоти і киселі.

При всій незвичайною корисності продукту, не рекомендується вживати фініки людям, що мають проблеми з ожирінням, цукровим діабетом і травленням, оскільки плоди - досить важка їжа. З особливою обережністю використовувати цей фрукт потрібно тим, хто схильний до алергічних реакцій, страждає на бронхіальну астму або має індивідуальну непереносимість продукту.

З метою обережності можна почати знайомство з фініком з мінімальною порції. Важливе значення має кількість ягід, які можна з'їдати протягом дня. Звичайній людині достатньо 10 штук в день, тим, хто зайнятий важкою фізичною працею, а також спортсменам можна збільшити цю цифру до 25 штук.

Щоб зберегти фініки як можна довше, потрібно запам'ятати лише кілька нескладних правил: зберігати плоди (свіжі та сушені) тільки в герметично закритій тарі, найкраще в скляних ємностях, оберігати від прямих сонячних променів, знайти затінене прохолодне місце, можна в холодильнику.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com