Кишмиш - це дуже солодкий сорт винограду з дрібними ягодами без кісточок. Головне достоїнство цього сорту винограду укладено в його особливому складі. Ці ягоди багаті вітаміном С, В1, В2, РР, каротином, фолієвою кислотою, а також калієм, фосфором, кальцієм, селеном, залізом, цинком, магнієм, йодом і цукрами. З нього виробляють світлий і темний родзинки, в якому також міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів.
Виноград цього сорту відмінно підходить для дитячого харчування. У його ягодах немає кісточок, їх шкурка набагато тонше, ніж у інших сортів, тому малюкам легко його пережовувати. Крім того, цей продукт вкрай рідко викликає алергію і не провокує діатез.
Хімічний склад кишмишу подібний зі складом білого винограду. У ньому дуже мало ресвератрола, необхідного для серця, зате він багатий на інші антиоксиданти, зокрема вітамін С і хлорофіл. Ці компоненти активно беруть участь в обміні речовин, підвищують імунітет, ріст і відновні процеси в тканинах. Саме ці властивості роблять кишмиш незамінним компонентом дитячого раціону.
Цей сорт винограду містить набагато менше харчових волокон, ніж, приміром, яблука чи груші, завдяки чому рекомендований до вживання в їжу після різних харчових отруєнь. Т.е в той момент, коли шлунково-кишковий тракт людини не може справлятися з переварюванням продуктів, багатих на клітковину.
Кишмиш допомагає відновленню організму після хвороб, корисний при анемії і недугах печінки та нирок. Регулярне вживання винограду дозволить зменшити ризик утворення кров'яних згустків і утворення тромбів. Корисний кишмиш і людям з порушеним обміном речовин і при поганому травленні, також доведено його протимікробну і заспокійливу властивості.
Сушений кишмиш або родзинки знайшов широке застосування в народній медицині. Наприклад, вода, настояна на 200 г родзинок, відмінно зарекомендувала себе як хороший засіб від кишкових кольок у дітей. Тільки ягоди потрібно ретельно промити перед використанням.
Свіжі ягоди містять близько 80 ккал на 100 г, а сушені - від 260 до 300 ккал, все залежить від ступеня просушування.
Надмірне вживання кишмишу може спровокувати діарею, метеоризм та інші симптоми харчового отруєння. Ігнорувати подібний стан не слід, тому фрукти, що містять велику кількість фруктози, при надмірному їх вживанні можуть серйозно порушити травлення. Це, в свою чергу, загрожує можливими подальшими порушеннями засвоєння води і їжі. Виниклу в цьому випадку діарею лікують так само, як і звичайну, призначаючи велика кількість стабілізаторів водного балансу.
Крім того, цей сорт винограду не завжди добре поєднується з молочними продуктами, особливо це стосується свіжого молока. Наслідки також нагадують харчове отруєння.
Не варто вживати в їжу кишмиш людям, що страждають на цукровий діабет. Дієтологи не рекомендують його також і страждають від ожиріння, тому великий вміст фруктози провокує коливання рівня цукру в крові і підвищує апетит. Категорично заборонено виноград і тим, у кого виразка шлунка.
Виноград цього сорту відмінно підходить для дитячого харчування. У його ягодах немає кісточок, їх шкурка набагато тонше, ніж у інших сортів, тому малюкам легко його пережовувати. Крім того, цей продукт вкрай рідко викликає алергію і не провокує діатез.
Хімічний склад кишмишу подібний зі складом білого винограду. У ньому дуже мало ресвератрола, необхідного для серця, зате він багатий на інші антиоксиданти, зокрема вітамін С і хлорофіл. Ці компоненти активно беруть участь в обміні речовин, підвищують імунітет, ріст і відновні процеси в тканинах. Саме ці властивості роблять кишмиш незамінним компонентом дитячого раціону.
Цей сорт винограду містить набагато менше харчових волокон, ніж, приміром, яблука чи груші, завдяки чому рекомендований до вживання в їжу після різних харчових отруєнь. Т.е в той момент, коли шлунково-кишковий тракт людини не може справлятися з переварюванням продуктів, багатих на клітковину.
Кишмиш допомагає відновленню організму після хвороб, корисний при анемії і недугах печінки та нирок. Регулярне вживання винограду дозволить зменшити ризик утворення кров'яних згустків і утворення тромбів. Корисний кишмиш і людям з порушеним обміном речовин і при поганому травленні, також доведено його протимікробну і заспокійливу властивості.
Сушений кишмиш або родзинки знайшов широке застосування в народній медицині. Наприклад, вода, настояна на 200 г родзинок, відмінно зарекомендувала себе як хороший засіб від кишкових кольок у дітей. Тільки ягоди потрібно ретельно промити перед використанням.
Свіжі ягоди містять близько 80 ккал на 100 г, а сушені - від 260 до 300 ккал, все залежить від ступеня просушування.
Надмірне вживання кишмишу може спровокувати діарею, метеоризм та інші симптоми харчового отруєння. Ігнорувати подібний стан не слід, тому фрукти, що містять велику кількість фруктози, при надмірному їх вживанні можуть серйозно порушити травлення. Це, в свою чергу, загрожує можливими подальшими порушеннями засвоєння води і їжі. Виниклу в цьому випадку діарею лікують так само, як і звичайну, призначаючи велика кількість стабілізаторів водного балансу.
Крім того, цей сорт винограду не завжди добре поєднується з молочними продуктами, особливо це стосується свіжого молока. Наслідки також нагадують харчове отруєння.
Не варто вживати в їжу кишмиш людям, що страждають на цукровий діабет. Дієтологи не рекомендують його також і страждають від ожиріння, тому великий вміст фруктози провокує коливання рівня цукру в крові і підвищує апетит. Категорично заборонено виноград і тим, у кого виразка шлунка.
No comments:
Post a Comment