Що може бути смачніше легкого свіжого салату? Тільки два легких свіжих салату. Шеф-кухар і ведучий програми «Літній фреш» Михайло Мурзін пропонує сьогодні ввечері приготувати класичний «Нісуаз» і оригінальний полуничний салат.
Салат «Ніcуаз»
Один з найпопулярніших французьких салатів. Смачний, вишуканий і дуже корисний.
Рецепт салату «нісуаз»
Треба:
15 г тунця в олії
2-3 анчоуса
60 г консервованих артишоків
20 мл оливкової олії
1 зубчик часнику
сіль, перець - за смаком
12 оливок
100 г помідорів чері
1 варене яйце
12 г салату «Романо»
Як готувати:
1. Тунець і анчоуси розім'яти, скласти в миску.
2. Артишоки порізати на 3 частини, додати до тунця і анчоусам. Влити оливкове масло, змішане з дрібно посічений часником. Посолити і поперчити. Перемішати.
3. Оливки й помідори черрі нарізати на половинки, яйце нашаткувати соломкою.
4. На блюдо сервіровки викласти масу з тунця, анчоусів і артишоків. Зверху покласти яйце. Скропити 1 ст.л. оливкової олії.
5. Салат «Романо» порвати руками і прикрасити ним «Ніcуаз». Додати нарізані оливки.
LF-G.png
Полуничний салат
Дивовижне поєднання полуниці, фети і базиліка - цей оригінальний салат нікого не залишить байдужим.
РЕЦЕПТ полуничний САЛАТУ
Треба:
100 г фети
50 г базиліка
15 мл оливкової олії
5 ягід полуниці
10 мл бальзамічного оцту
кілька листів салату «Романо»
10 г м'яти
Як готувати:
1.Фету нарізати маленькими кубиками.
2. Чверть фети обсмажити: притиснути кожен шматочок сиру до листику базиліка. Укласти заготовки листочком вниз на розпечену з оливковою олією сковороду. Обсмажувати протягом хвилини. Перевернути і обсмажувати з іншого боку не більше хвилини.
3. Нарізати полуницю. 3 ягоди скропити бальзаміком. Залишити маринуватися на 1-2 хвилини.
4. Салат нарвати руками і частину викласти на блюдо. Зверху покласти замариновану полуницю, обсмажений сир, частина «Романо». Додати свіжу фету, свіжу полуницю, прикрасити «Романо». Викласти кілька листочків базиліка. Скропити бальзамічним оцтом. Завершити декорування страви листочками м'яти.
Салат «Ніcуаз»
Один з найпопулярніших французьких салатів. Смачний, вишуканий і дуже корисний.
Рецепт салату «нісуаз»
Треба:
15 г тунця в олії
2-3 анчоуса
60 г консервованих артишоків
20 мл оливкової олії
1 зубчик часнику
сіль, перець - за смаком
12 оливок
100 г помідорів чері
1 варене яйце
12 г салату «Романо»
Як готувати:
1. Тунець і анчоуси розім'яти, скласти в миску.
2. Артишоки порізати на 3 частини, додати до тунця і анчоусам. Влити оливкове масло, змішане з дрібно посічений часником. Посолити і поперчити. Перемішати.
3. Оливки й помідори черрі нарізати на половинки, яйце нашаткувати соломкою.
4. На блюдо сервіровки викласти масу з тунця, анчоусів і артишоків. Зверху покласти яйце. Скропити 1 ст.л. оливкової олії.
5. Салат «Романо» порвати руками і прикрасити ним «Ніcуаз». Додати нарізані оливки.
LF-G.png
Полуничний салат
Дивовижне поєднання полуниці, фети і базиліка - цей оригінальний салат нікого не залишить байдужим.
РЕЦЕПТ полуничний САЛАТУ
Треба:
100 г фети
50 г базиліка
15 мл оливкової олії
5 ягід полуниці
10 мл бальзамічного оцту
кілька листів салату «Романо»
10 г м'яти
Як готувати:
1.Фету нарізати маленькими кубиками.
2. Чверть фети обсмажити: притиснути кожен шматочок сиру до листику базиліка. Укласти заготовки листочком вниз на розпечену з оливковою олією сковороду. Обсмажувати протягом хвилини. Перевернути і обсмажувати з іншого боку не більше хвилини.
3. Нарізати полуницю. 3 ягоди скропити бальзаміком. Залишити маринуватися на 1-2 хвилини.
4. Салат нарвати руками і частину викласти на блюдо. Зверху покласти замариновану полуницю, обсмажений сир, частина «Романо». Додати свіжу фету, свіжу полуницю, прикрасити «Романо». Викласти кілька листочків базиліка. Скропити бальзамічним оцтом. Завершити декорування страви листочками м'яти.
No comments:
Post a Comment