Sunday, April 5, 2015

Вітаміни яєчного жовтка

Яєчний жовток - один з найбільш вживаних продуктів у світі. Адже він зустрічається не тільки в яєчні, млинці та скремблах, але і в різній випічці, салатах і т.д. І це невипадково. Адже яєчний жовток вважається справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин.

Жовток курячого яйця являє собою 33% від загального обсягу яйця. При цьому він є самою калорійної його частиною, а кількість ккал в жовтку перевищує кількість калорій в білку в 3 рази.

Відомо, що в складі яєчного жовтка містяться протеїни, холестерин, вуглеводи, жири та інші корисні елементи. Однак незважаючи на такий склад, зловживати споживанням яєць не варто - цим можна тільки нашкодити. Адже надлишок того ж холестерину може призвести до утворення атеросклеротичних бляшок.

Крім того, куряче яйце являє собою продукт, багатий макро- і мікроелементами, а також повний набір вітамінів. Медики і вчені провели цілий ряд досліджень, в результаті яких з'ясувалося, що в жовтку курячого яйця є вітаміни А, групи В, D, H, РР, бета-каротин і холін. Також у ньому містяться кальцій, натрій, магній, хлор, йод, мідь, фосфор, кобальт і т.д.

Регулярне застосування жовтка курячого яйця, за твердженням медиків, дозволяє забезпечити повноцінне нормальне функціонування організму людини. З його допомогою регулюється діяльність серцево-судинної і нервової системи. Також застосування яєчного жовтка в їжу допомагає поліпшити обмінні процеси. Для прикладу: холін регулює обмін речовин, лецитин живить як нервову, так і мозкову тканини. Причому яйце організмом людини засвоюється повністю, не залишаючи шлаків і токсинів.

Експерти кажуть, що жири і холестерин, які є в яєчному жовтку, сприяють і нормалізації рівня гормону тестостерону у чоловік. Що в свою чергу допомагає поліпшити потенцію.

Вживання курячого жовтка дарує відчуття щастя, адже холін, що міститься в ньому, розщеплюється на речовини, що містять гормони щастя. Тому рекомендується активно споживати яйця в періоди особливої активності, наприклад, під час сесії в університеті, а також, якщо ви перебуваєте в глибокому стресі.

Клінічні дослідження підтвердили, що вживання яєчного жовтка вагітною жінкою самим позитивним чином позначається на розвитку мозку ембріона. Нервова система формується правильно. Тому майбутнім матерям рекомендують обов'язково включати в свій раціон яйця.

Крім того, жовток курячого яйця дозволяє поліпшити травлення, заспокоює кашель при захворюванні на кашлюк, лікує варикоз і прискорює загоєння різних шкірних виразок. Часто жовтки курячих яєць застосовують для лікування опіків.

Часто виникає питання: як потрібно вживати яйця - в сирому вигляді або приготованими. Багато хто вважає, що жовтки в свіжому вигляді корисніше. Адже термічна обробка будь-якого виду - жарка, варіння, запікання і т.д. - Руйнують вітаміни та інші корисні речовини, що містяться в яєчному жовтку. Ті, хто люблять їсти яєчні жовтки в свіжому вигляді, впевнені, що саме такі здатні підвищити енергію, підняти імунітет і витривалість, а також покращують травлення.

При цьому, незважаючи на такий список достоїнств, слід враховувати, що не рекомендується надмірно захоплюватися поїданням яєць. Адже в ньому досить багато жирів, які в разі надмірного їх вживання здатні приводити до підвищення ваги. Тому необхідно дуже чітко дотримуватися рекомендовані лікарями норми.

Варто враховувати і той факт, що яйця часто застосовують для виготовлення бісквітного тіста, млинців і т.д. А це теж потрібно враховувати при підрахунку загальної норми споживаних яєць.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com