Sunday, April 5, 2015

Харчування для набору м'язової маси

Для нарощування м'язової маси одних спортивних тренувань точно не вистачить. Необхідно дотримуватися певної дієти і вживати достатню кількість вуглеводів, жирів і білків. Краще харчуватися 5-6 разів на день, так як триразове харчування не сприяє збільшенню м'язової маси.

Овочі та фрукти обов'язково повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Але при бажанні наростити м'язову масу краще вживати висококалорійну їжу. Частка овочів і фруктів в раціоні не повинна перевищувати 30%.

Відомо, що для роботи м'язів потрібно багато енергії. Джерелом такої енергії є вуглеводи. Якщо спортсмен виснажує себе тривалими тренуваннями, слід вживати в день не менше 400 г вуглеводів. У достатній кількості вони містяться в крупах і зернових продуктах.

За відновлення м'язових тканин, які були пошкоджені під час фізичних навантажень, відповідають білки. Загалом-то, білок - це своєрідний будівельний матеріал для м'язів. Фахівці рекомендують вживати в день 0,5 г білків на 1 кг маси тіла. Їх можна отримати з пісного м'яса, яєць, курки, риби і нежирної молочної продукції.

Що стосується жирів, вони також необхідні для нарощування м'язової маси, але тільки в невеликих кількостях. Бажано споживати тільки ненасичені жири, які містяться в горіхах, насінні, оливковій та рослинному маслі, рибі. Співвідношення білків (30%), жирів (20%) і вуглеводів (50%) має бути правильним.

Також харчування для оперативного набору м'язової маси вимагає споживання великої кількості води. Оптимальний варіант - це випивати більше 3 л рідини на день.

Якщо неправильно розподілити порції, все піде нанівець, і наростити м'язову масу не вдасться. Близько 80% всієї денної їжі необхідно з'їдати до 16 вечора. Категорично забороняється балуватися солодкими і жирними продуктами, проти ночі. Перед сном краще їсти продукти, багаті білком. Мова йде про яйця, сирі, рибі і курячому м'ясі. За кілька годин до початку тренування потрібно приймати їжу, що містить вуглеводи. Чи не поміщає додати і невелика кількість білків, наприклад, випити склянку молока.

Через 15-20 хвилин після тренування слід приймати найбільша кількість їжі за цілий день. Також не завадить випити білково-протеїновий коктейль. До речі, деякі професійні спортсмени використовують гейнери для нарощування м'язів. Це спеціальні вуглеводно-протеїнові коктейлі, які можна замовити в інтернеті.

Принцип харчування для набору м'язової маси полягає в тому, що енергія, що надходить в організм у вигляді їжі, перевищує обсяг витрачається енергії. Однак незначне збільшення калорійності може не привести до позитивних результатів. Часом калорійність раціону доводиться підвищувати на 70-100%. Оптимальна надбавка у вазі не повинна перевищувати 800 г на тиждень. Це потрібно ретельно контролювати. Бажано періодично зважуватися, і тоді вийде знайти свою норму. В іншому випадку, організм почне накопичувати значну кількість жиру. Ну а наростити м'язову масу і зовсім не вийде.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com