Все більше сучасних споживачів віддає свою перевагу маслу, одержуваному з насіння сої. У східних країнах його взагалі називають «їжею Богів», джерелом здорового духу і довголіття. Соєва олія у всі часи користувалося стабільним попитом і серед азіатського населення. І це не дивно: користь олії з насіння сої важко переоцінити.
Олія з насіння сої є рекордсменом за кількістю міститься в ньому вітаміну Е. Це найбільш потужний антиоксидант, який надає сприятливу дію на серцево-судинну систему людини, що сприяє відновленню функцій статевих залоз, що підтримує м'язовий тонус. Крім усього іншого, вітамін Е сприяє засвоєнню організмом людини жиророзчинних вітамінів.
Крім легендарного вітаміну Е в соєвому маслі є велика зміст і інших не менш цінних компонентів: вітамін С, ненасичені і насичені жирні кислоти, а також мікроелементи магній, кальцій, натрій, калій, фосфор і лецитин. Останній взагалі є найбільш цінним компонентом, одержуваних з насіння сої. Він використовується як у фармацевтичній, так і в кондитерській промисловості. Лецитин є фосфоліпідом, що грає важливу роль у нормалізації роботи клітинних мембран, оскільки захищає клітини організму від тих чи інших руйнівних впливів і факторів.
Варто відзначити, що жирні кислоти, що містяться в соєвому маслі, в більшості своїй представлені лінолевої кислотою, що запобігає розвитку захворювань онкологічного характеру. Олія з насіння сої містить велику кількість олеїнової, альфа-ліноленової, стеаринової і пальмітинової кислот, що перешкоджають утворенню бляшок холестеринів на судинах. Крім того, вживання в їжу соєвої олії є профілактикою атеросклерозу, зміцнює імунну систему і попереджає ниркові захворювання, заспокоює нерви, покращує роботу кишечника і нормалізує метаболізм (обмін речовин).
Лікарі рекомендують вживати масло з насіння сої людям, що страждають харчовою алергією на тваринні жири і серцево-судинними захворюваннями. Це масло можна по праву назвати дієтичним-терапевтичним продуктом, необхідним для людей, які страждають на цукровий діабет. Дієтологи, у свою чергу, радять включати даний продукт в раціон харчування людям, що страждають ожирінням. Більше того, соєва олія має унікальну властивість очищати кров від токсинів.
Масло, що отримується з насіння сої, сприяє виробленню здорового чоловічого сім'я, а також надає благотворний вплив на функціонування головного мозку людини. Косметологи теж хвалять соєве масло: фітостерини, що містяться в його складі, сприяють регенерації клітин шкіри і, як наслідок, омолодженню шкіри. Це дозволило маслу з насіння сої знайти широку популярність в косметології: воно входить в основу багатьох кремів для зміцнення і живлення волосся.
Олія з насіння сої є рекордсменом за кількістю міститься в ньому вітаміну Е. Це найбільш потужний антиоксидант, який надає сприятливу дію на серцево-судинну систему людини, що сприяє відновленню функцій статевих залоз, що підтримує м'язовий тонус. Крім усього іншого, вітамін Е сприяє засвоєнню організмом людини жиророзчинних вітамінів.
Крім легендарного вітаміну Е в соєвому маслі є велика зміст і інших не менш цінних компонентів: вітамін С, ненасичені і насичені жирні кислоти, а також мікроелементи магній, кальцій, натрій, калій, фосфор і лецитин. Останній взагалі є найбільш цінним компонентом, одержуваних з насіння сої. Він використовується як у фармацевтичній, так і в кондитерській промисловості. Лецитин є фосфоліпідом, що грає важливу роль у нормалізації роботи клітинних мембран, оскільки захищає клітини організму від тих чи інших руйнівних впливів і факторів.
Варто відзначити, що жирні кислоти, що містяться в соєвому маслі, в більшості своїй представлені лінолевої кислотою, що запобігає розвитку захворювань онкологічного характеру. Олія з насіння сої містить велику кількість олеїнової, альфа-ліноленової, стеаринової і пальмітинової кислот, що перешкоджають утворенню бляшок холестеринів на судинах. Крім того, вживання в їжу соєвої олії є профілактикою атеросклерозу, зміцнює імунну систему і попереджає ниркові захворювання, заспокоює нерви, покращує роботу кишечника і нормалізує метаболізм (обмін речовин).
Лікарі рекомендують вживати масло з насіння сої людям, що страждають харчовою алергією на тваринні жири і серцево-судинними захворюваннями. Це масло можна по праву назвати дієтичним-терапевтичним продуктом, необхідним для людей, які страждають на цукровий діабет. Дієтологи, у свою чергу, радять включати даний продукт в раціон харчування людям, що страждають ожирінням. Більше того, соєва олія має унікальну властивість очищати кров від токсинів.
Масло, що отримується з насіння сої, сприяє виробленню здорового чоловічого сім'я, а також надає благотворний вплив на функціонування головного мозку людини. Косметологи теж хвалять соєве масло: фітостерини, що містяться в його складі, сприяють регенерації клітин шкіри і, як наслідок, омолодженню шкіри. Це дозволило маслу з насіння сої знайти широку популярність в косметології: воно входить в основу багатьох кремів для зміцнення і живлення волосся.
No comments:
Post a Comment