Wednesday, April 1, 2015

Калорійність продуктів: як правильно рахувати калорії

Звичне багатьом людям слово «калорія» походить від французького calorie. А воно бере свій початок від латинського calor, що в перекладі означає «тепло». Раніше широко вживалися терміни «мала» калорія і «велика» калорія. Перша - це аналог сучасної калорії, а друга - кілокалорії.

Уміння правильно розраховувати калорійність продуктів дуже корисно. Адже сучасне людство стурбоване здоровим харчуванням. А воно передбачає правильне складання свого раціону, де будуть враховані всі нюанси, в т.ч. і необхідне для підтримки нормальної життєдіяльності організму число калорій.


Калорії - це одиниця енергії, яку споживає організм для підтримки себе в працездатному стані. Доведено, що людині зовсім необов'язково є багато різної їжі, щоб наїдатися і відчувати себе комфортно. Як правило, у кожного є своя норма, дотримуючись якої, можна зберігати фігуру в одному і тому ж стані довгий час. У випадку, якщо є бажання схуднути, можна розрахувати необхідну кількість споживаних в день калорій, щоб отримати ідеальний вагу.

Вважати калорійність продуктів не так і складно. Для початку потрібно вивчити, що в 1 г білка міститься 4 ккал, в грамі вуглеводів теж 4, а в 1 г жиру - цілих 9 ккал. Калорійність продуктів зазвичай розраховується на 100 м Так і простіше, і зручніше, навіть незважаючи на те, що людина рідко з'їдає їжу строго по 100 г.


Наприклад, ви з'їли шматочок хліба вагою 20 г. Скільки в ньому ккал, можна розрахувати, спираючись на таблицю. Так, як правило, в 100 г чорного хліба 7,7 г білка, 2,4 г жиру і 53,4 г вуглеводів. Але це в 100 г, а потрібно розрахувати їх кількість в 20 г. Для цього розділіть 7,7 г білка на 100 і отримаєте кількість білка в 1 г шматочка хліба - це 0,077 г. Також чините і з жирами, і з вуглеводами. Далі залишається помножити отримані значення на 20 г, щоб отримати результат в одному шматочку хліба - 20 Х 0,077 = 1,54 м І вже після цього помножити данно езначеніе на кількість ккал в 1 г корисної речовини, тобто 1,54 Х 4 = 6,16 ккал. Також розраховуйте і інші величини для жирів і вуглеводів. Потім складіть отримані значення разом і ви отримаєте загальна кількість калорій для шматочка хліба вагою в 20 р

Якщо вам необхідно розрахувати кількість всіх з'їдених калорій, вважаєте їх для кожного спожитого вами продукту окремо, а потім складаєте між собою отримані результати.

Іноді складність викликає підрахунок калорій в готовм блюді, наприклад, супі. Для цього доведеться розкласти його на компоненти і підрахувати все дуже скрупульозно. Тут варто враховувати і той факт, що продукти, що пройшли обробку, можуть мати інший індекс калорійності. Тут на допомогу вам також прийде таблиця калорійності, де враховані різні види і стан продуктів. Щоб підрахувати енергетичну цінність супу, потрібно зважити загальну масу супу в каструльці, також доведеться зважувати і порцію, яку збираєтеся з'їсти. Ці маніпуляції допоможуть вам як зробити детальний розрахунок загальної маси, так і разового прийому їжі, що дозволить у майбутньому з легкістю визначати необхідну вам кількість їжі і варіювати як у бік зменшення, так і у бік збільшення.


Підраховуючи калорії, не забувайте, що є ряд нюансів, здатних спотворити результат і дати вам неправильні значення. Тому намагайтеся завжди дотримуватися наступних правил. Кладіть зважувати продукти на середину чаші ваг, адже скраю вони дадуть перекіс, і в ине отримаєте точних цифр. Крім того, не намагайтеся зважувати занадто легкі предмети - ваги можуть показувати неточний результат. Фахівці рекомендують: якщо вам потрібно зважити продукт вагою близько 20-30 г, попередньо покладіть на ваги предмет вагою 200 г або кілограм, а потім обнуліть вагу. Після можете класти на чашу свій легкий продукт. Рідкі продукти, наприклад, масло, можна зважувати навпаки. Поставте на ваги пляшку з маслом і зважте. Потім відлийте необхідну кількість масла і знову поставте пляшку на ваги. Таким же чином рекомендують зважувати і сметану.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com