Friday, April 3, 2015

Користь томатного соку

Томатний сік - ідеальний варіант для низькокалорійного і корисного перекусу. Він підходить для сніданку і полудня, добре поєднується з сиром і зеленню, містить багато вітамінів та інших цінних речовин. Особливо корисний свіжовичавлений сік, який можна замовити в кафе або приготувати власноруч.

Сік з помідорів має всі переваги свіжих томатів. Він містить цілий комплекс вітамінів, серед яких А, В і Е, а також цінні мікроелементи: залізо, хром, кальцій, калій, селен, марганець. Завдяки такому складу томатний сік стає незамінним продуктом при сезонному авітамінозі, відновленні після хвороби, анемії. У напої містяться речовини, що сприяють активному виробленню серотоніну, тому томатний сік корисний при стресі, нервовому напруженні, безсонні.

Найцінніший елемент, що міститься в томатному соку - лікопін. Цей антиоксидант захищає організм від утворення пухлин. Сік можна пити в профілактичних цілях, але, згідно з дослідженнями, він здатний впливати і на вже наявні новоутворення, істотно уповільнюючи їх зростання. Лікопін сприяє пом'якшенню вікових змін в організмі, тому томати рекомендують включати в раціон літніх людей. Серед достоїнств напою - здатність знижувати ризик тормбоза, впливаючи на склад крові. Регулярне вживання томатного соку знижує рівень холестерину і підвищує гемоглобін.

Томатний сік відрізняється низькою калорійністю і мінімальним вмістом фруктози. Це робить його незамінним для всіх, хто мріє схуднути. Сокову дієту призначають при різних ступенях ожиріння, він нормалізує водно-сольовий баланс і знімає набряки. Схуднення проходить без мук, адже овочевий сік відмінно знімає відчуття голоду. При цьому він не дратує шлунок і дуже добре засвоюється.

Сік корисний навіть діабетикам, яким протипоказані напої зі свіжих фруктів і солодких овочів. При помірному споживанні томати регулюють вміст цукру в крові. Підійде сік і тим, хто страждає від глаукоми. Речовини, що містяться в помідорах, нормалізують внутрішньоочний тиск.

Цінна властивість томатного соку - придушення діяльності шкідливих мікроорганізмів. Продукт з успіхом справляється з запорами, метеоризмом, спазмами в кишечнику. Сік має виражену сечогінну і жовчогінну дію, сприяючи загальному очищенню організму. Важливо не перестаратися - надмірне вживання соку може викликати діарею та інші неприємні наслідки.

Томати багаті натуральними солями, тому підсолювати сік не слід. Краще додати в нього ложку натурального оливкового масла або подрібнену свіжу зелень. На основі соку можна готувати корисні холодні супи, додаючи до нього відварені яйця, пісне м'ясо, огірки, редиска, часник. З томатного соку роблять смачні домашні соуси, заправку для пасти та інші страви.

Сік знаходить застосування і в косметології. Він добре очищає шкіру, нормалізує водно-ліпідний баланс. Пацієнтам, що страждають від шкірних запалень і вугрової висипки, косметологи призначають вживання соку перед їжею, а також маски на його основі. Курс розрахований на 10-20 днів, після невеликої перерви його можна повторити.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com