Вівсяна каша - простий і зручний у приготуванні блюдо, яке надовго заряджає організм енергією. Корисніше вживати в їжу вівсянку, зварену на воді - це знижує калорійність страви, а смакові якості майже не постраждають.
Вівсяна каша - апетитний і легкозасвоюваний продукт. Вівсяна крупа містить необхідні людському організму і вітаміни, і мікроелементи, білки і вуглеводи - страви з неї виходять не тільки поживними, але і низькокалорійними. Це цінно при вживанні під час дієт, а також в якості лікувального харчування.
Для тих, хто піклується про власне здоров'я, краще готувати каші не на молоці, а на воді. Але при всіх корисних якостях таку вівсянку мало хто охоче вживає в їжу - її смакові якості залишають бажати кращого. Щоб блюдо вийшло смачним, слід правильно поставитися до технології його приготування.
Проста вівсянка на воді
Корисні властивості вівсяної каші сприяють лікуванню захворювань шлунково-кишкового тракту, подагри, діабету. При проблемах зі здоров'ям у цій галузі неодмінно постарайтеся ввести в раціон страви з вівсянки. Є безліч спеціальних дієт, заснованих на даному продукті, - вони не тільки сприяють зменшенню ваги, але і роблять благотворний вплив на організм.
Вам знадобиться 2,5 склянки води, склянку вівсянки, трохи солі, 2 ст. ложки масла вершкового або оливкової. Щоб приготувати кашу, треба засипати в каструлю вівсяну крупу, залити її холодною водою. Варити вівсянку слід на повільному вогні, час від часу помішуючи. Поступово вона почне густіти - тоді треба посолити, добре перемішати і закрити кришкою. Перед тим як подавати кашу на стіл, покласти в неї масло. Якщо вівсянка вживається в якості дієтичного страви, масло і сіль необхідно додавати в невеликих кількостях. Приготоване таким чином страва досить смачно і без додавання будь-яких інгредієнтів.
Вівсянка з медом
Тим, хто любить солодку кашу, але побоюється за фігуру, можна запропонувати таке блюдо, як вівсянка, приготована з медом. Для її створення вам знадобляться такі інгредієнти: на 1 склянку крупи - 3 склянки води, 3 ч. Ложки олії, 2 ст. ложки меду, сіль - за смаком.
У каструлю потрібно налити води і довести її до кипіння на повільному вогні. Потім висипати в неї вівсяну крупу, роблячи це поступово, і варити до готовності при безперервному помішуванні. На це знадобиться близько чверті години. Перед тим як подавати кашу до столу, слід додати мед і вершкове масло.
Особливо рекомендується вживання вівсянки в разі неполадок в роботі шлунково-кишкового тракту. Крохмаль, що міститься в каші, обволікає стінки кишечника, відновлюючи його роботу. Клітковина притягує токсини і різноманітні продукти обміну, які потім виводяться з організму, не завдаючи йому шкоди. Користь страв з вівсянки незаперечна - треба лише вибрати те, що сподобається вам найбільше.
Вівсяна каша - апетитний і легкозасвоюваний продукт. Вівсяна крупа містить необхідні людському організму і вітаміни, і мікроелементи, білки і вуглеводи - страви з неї виходять не тільки поживними, але і низькокалорійними. Це цінно при вживанні під час дієт, а також в якості лікувального харчування.
Для тих, хто піклується про власне здоров'я, краще готувати каші не на молоці, а на воді. Але при всіх корисних якостях таку вівсянку мало хто охоче вживає в їжу - її смакові якості залишають бажати кращого. Щоб блюдо вийшло смачним, слід правильно поставитися до технології його приготування.
Проста вівсянка на воді
Корисні властивості вівсяної каші сприяють лікуванню захворювань шлунково-кишкового тракту, подагри, діабету. При проблемах зі здоров'ям у цій галузі неодмінно постарайтеся ввести в раціон страви з вівсянки. Є безліч спеціальних дієт, заснованих на даному продукті, - вони не тільки сприяють зменшенню ваги, але і роблять благотворний вплив на організм.
Вам знадобиться 2,5 склянки води, склянку вівсянки, трохи солі, 2 ст. ложки масла вершкового або оливкової. Щоб приготувати кашу, треба засипати в каструлю вівсяну крупу, залити її холодною водою. Варити вівсянку слід на повільному вогні, час від часу помішуючи. Поступово вона почне густіти - тоді треба посолити, добре перемішати і закрити кришкою. Перед тим як подавати кашу на стіл, покласти в неї масло. Якщо вівсянка вживається в якості дієтичного страви, масло і сіль необхідно додавати в невеликих кількостях. Приготоване таким чином страва досить смачно і без додавання будь-яких інгредієнтів.
Вівсянка з медом
Тим, хто любить солодку кашу, але побоюється за фігуру, можна запропонувати таке блюдо, як вівсянка, приготована з медом. Для її створення вам знадобляться такі інгредієнти: на 1 склянку крупи - 3 склянки води, 3 ч. Ложки олії, 2 ст. ложки меду, сіль - за смаком.
У каструлю потрібно налити води і довести її до кипіння на повільному вогні. Потім висипати в неї вівсяну крупу, роблячи це поступово, і варити до готовності при безперервному помішуванні. На це знадобиться близько чверті години. Перед тим як подавати кашу до столу, слід додати мед і вершкове масло.
Особливо рекомендується вживання вівсянки в разі неполадок в роботі шлунково-кишкового тракту. Крохмаль, що міститься в каші, обволікає стінки кишечника, відновлюючи його роботу. Клітковина притягує токсини і різноманітні продукти обміну, які потім виводяться з організму, не завдаючи йому шкоди. Користь страв з вівсянки незаперечна - треба лише вибрати те, що сподобається вам найбільше.
No comments:
Post a Comment