Sunday, April 5, 2015

Вівсяна каша на воді - рецепт приготування

Вівсяна каша - простий і зручний у приготуванні блюдо, яке надовго заряджає організм енергією. Корисніше вживати в їжу вівсянку, зварену на воді - це знижує калорійність страви, а смакові якості майже не постраждають.

Вівсяна каша - апетитний і легкозасвоюваний продукт. Вівсяна крупа містить необхідні людському організму і вітаміни, і мікроелементи, білки і вуглеводи - страви з неї виходять не тільки поживними, але і низькокалорійними. Це цінно при вживанні під час дієт, а також в якості лікувального харчування.

Для тих, хто піклується про власне здоров'я, краще готувати каші не на молоці, а на воді. Але при всіх корисних якостях таку вівсянку мало хто охоче вживає в їжу - її смакові якості залишають бажати кращого. Щоб блюдо вийшло смачним, слід правильно поставитися до технології його приготування.

Проста вівсянка на воді

Корисні властивості вівсяної каші сприяють лікуванню захворювань шлунково-кишкового тракту, подагри, діабету. При проблемах зі здоров'ям у цій галузі неодмінно постарайтеся ввести в раціон страви з вівсянки. Є безліч спеціальних дієт, заснованих на даному продукті, - вони не тільки сприяють зменшенню ваги, але і роблять благотворний вплив на організм.

Вам знадобиться 2,5 склянки води, склянку вівсянки, трохи солі, 2 ст. ложки масла вершкового або оливкової. Щоб приготувати кашу, треба засипати в каструлю вівсяну крупу, залити її холодною водою. Варити вівсянку слід на повільному вогні, час від часу помішуючи. Поступово вона почне густіти - тоді треба посолити, добре перемішати і закрити кришкою. Перед тим як подавати кашу на стіл, покласти в неї масло. Якщо вівсянка вживається в якості дієтичного страви, масло і сіль необхідно додавати в невеликих кількостях. Приготоване таким чином страва досить смачно і без додавання будь-яких інгредієнтів.

Вівсянка з медом

Тим, хто любить солодку кашу, але побоюється за фігуру, можна запропонувати таке блюдо, як вівсянка, приготована з медом. Для її створення вам знадобляться такі інгредієнти: на 1 склянку крупи - 3 склянки води, 3 ч. Ложки олії, 2 ст. ложки меду, сіль - за смаком.

У каструлю потрібно налити води і довести її до кипіння на повільному вогні. Потім висипати в неї вівсяну крупу, роблячи це поступово, і варити до готовності при безперервному помішуванні. На це знадобиться близько чверті години. Перед тим як подавати кашу до столу, слід додати мед і вершкове масло.

Особливо рекомендується вживання вівсянки в разі неполадок в роботі шлунково-кишкового тракту. Крохмаль, що міститься в каші, обволікає стінки кишечника, відновлюючи його роботу. Клітковина притягує токсини і різноманітні продукти обміну, які потім виводяться з організму, не завдаючи йому шкоди. Користь страв з вівсянки незаперечна - треба лише вибрати те, що сподобається вам найбільше.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com