Поживне, смачне, але легке - ось три якості, необхідних страв для того, щоб низькокалорійна їжа приносила задоволення. Ви думаєте, це тільки мрія? Аж ніяк ні, приготуйте дієтичний капустяний салат, і ви зробите її реальністю. Цей овоч швидко насичує, заповнюючи обсяг шлунка, довго перетравлюється, зберігаючи почуття ситості, і приємно хрумтить на зубах, підвищуючи настрій.
Легкий капустяний салат не тільки збагачує корисними речовинами, практично не містить калорій, але і може позбавити від деяких проблем, пов'язаних з роботою травної системи. Їжте його перед основною стравою або замість нього, якщо дотримуєтеся дієти. Інгредієнти:
- 400 г білокачанної капусти;
- 1 велика морквина;
- 20 г петрушки;
- 120 г 10-15% -ної сметани;
- 1 ст.л. гірчиці;
- 25 г меду;
- 20 мл лимонного соку;
- 15 мл соєвого соусу;
- Сіль.
Видаліть з капусти зовнішні листя, качан і нашаткуйте. Покладіть овочеву нарізку в глибоку миску, присипте сіллю і сильно пам'ятаєте руками, щоб з'явився сік. Зчистите верхній шар з моркви і натріть її на тертці. Дрібно порубати петрушку. З'єднайте всі продукти. Збийте окремо сметану з гірчицею, медом, лимонним соком і соєвим соусом. Заправте соусом салат, перемішайте і досоліть, скільки потрібно. Наполягайте його не менше півгодини, тоді смак буде багатшим.
Не менш корисна для здоров'я червона капуста. Вона не тільки має властивості білої сестри, але і вельми ефективна для поліпшення стану судин, а значить, зменшення ризику серцевих захворювань. Інгредієнти:
- 500 г червонокачанної капусти;
- 3 моркви;
- 2 зелені яблука;
- 1 стебло селери;
- 40 г родзинок;
- 30 г очищених гарбузового насіння;
- 15 г кінзи;
- 60 г легкого майонезу;
- 100 г натурального йогурту;
- 2 ст.л. гірчиці;
- 1/3 ч.л. чорного меленого перцю;
- Сіль.
Тоненько наріжте капусту, посоліть і залиште на 15 хвилин. Подрібніть інші овочі та фрукт соломкою. Замочіть родзинки в гарячій воді на півгодини, відкиньте на друшляк. Обсмажте гарбузове насіння на сухій сковороді до золотистої, остудіть. Змішайте йогурт з майонезом, гірчицею і перцем. Складіть компоненти салату в красиву сервировочную ємність, підсолити, поперчіть, полийте соусом і гарненько розмішайте двома великими вилками. Посипте його насінням і різаною кінзою безпосередньо перед подачею.
Пікантний корейський салат з капусти - відмінна закуска до міцних напоїв або допомагає засвоєнню м'яса гарнір. Інгредієнти:
- 1 вилок молодої капусти (800-900 г);
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 фіолетова цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 невеликий корінь імбиру;
- 1 дайкон;
- 1 л води;
- 70 мл 9% -ного оцту;
- 2 повні ст.л. солі;
- 1 ст.л. цукру з гіркою.
Розріжте листя капусти на великі трикутники або ромби. Закип'ятіть воду, розчиніть в ній половину оцту, солі і цукру, залийте овоч і поставте в холод під гніт на 8 годин. Очистіть імбир, дайкон і часник і пропустіть через м'ясорубку. Звільніть цибулину від лушпиння і тонко наріжте. Вичистіть болгарський перець і поріжте смужками. Перекладіть все до капусти, додайте цукор, що залишився, сіль і оцет, ретельно вимішайте салат і знову помістіть під гніт, на цей раз на добу. Його можна їсти відразу або закатати в простерилізовані скляні банки.
Легкий капустяний салат не тільки збагачує корисними речовинами, практично не містить калорій, але і може позбавити від деяких проблем, пов'язаних з роботою травної системи. Їжте його перед основною стравою або замість нього, якщо дотримуєтеся дієти. Інгредієнти:
- 400 г білокачанної капусти;
- 1 велика морквина;
- 20 г петрушки;
- 120 г 10-15% -ної сметани;
- 1 ст.л. гірчиці;
- 25 г меду;
- 20 мл лимонного соку;
- 15 мл соєвого соусу;
- Сіль.
Видаліть з капусти зовнішні листя, качан і нашаткуйте. Покладіть овочеву нарізку в глибоку миску, присипте сіллю і сильно пам'ятаєте руками, щоб з'явився сік. Зчистите верхній шар з моркви і натріть її на тертці. Дрібно порубати петрушку. З'єднайте всі продукти. Збийте окремо сметану з гірчицею, медом, лимонним соком і соєвим соусом. Заправте соусом салат, перемішайте і досоліть, скільки потрібно. Наполягайте його не менше півгодини, тоді смак буде багатшим.
Не менш корисна для здоров'я червона капуста. Вона не тільки має властивості білої сестри, але і вельми ефективна для поліпшення стану судин, а значить, зменшення ризику серцевих захворювань. Інгредієнти:
- 500 г червонокачанної капусти;
- 3 моркви;
- 2 зелені яблука;
- 1 стебло селери;
- 40 г родзинок;
- 30 г очищених гарбузового насіння;
- 15 г кінзи;
- 60 г легкого майонезу;
- 100 г натурального йогурту;
- 2 ст.л. гірчиці;
- 1/3 ч.л. чорного меленого перцю;
- Сіль.
Тоненько наріжте капусту, посоліть і залиште на 15 хвилин. Подрібніть інші овочі та фрукт соломкою. Замочіть родзинки в гарячій воді на півгодини, відкиньте на друшляк. Обсмажте гарбузове насіння на сухій сковороді до золотистої, остудіть. Змішайте йогурт з майонезом, гірчицею і перцем. Складіть компоненти салату в красиву сервировочную ємність, підсолити, поперчіть, полийте соусом і гарненько розмішайте двома великими вилками. Посипте його насінням і різаною кінзою безпосередньо перед подачею.
Пікантний корейський салат з капусти - відмінна закуска до міцних напоїв або допомагає засвоєнню м'яса гарнір. Інгредієнти:
- 1 вилок молодої капусти (800-900 г);
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 фіолетова цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 невеликий корінь імбиру;
- 1 дайкон;
- 1 л води;
- 70 мл 9% -ного оцту;
- 2 повні ст.л. солі;
- 1 ст.л. цукру з гіркою.
Розріжте листя капусти на великі трикутники або ромби. Закип'ятіть воду, розчиніть в ній половину оцту, солі і цукру, залийте овоч і поставте в холод під гніт на 8 годин. Очистіть імбир, дайкон і часник і пропустіть через м'ясорубку. Звільніть цибулину від лушпиння і тонко наріжте. Вичистіть болгарський перець і поріжте смужками. Перекладіть все до капусти, додайте цукор, що залишився, сіль і оцет, ретельно вимішайте салат і знову помістіть під гніт, на цей раз на добу. Його можна їсти відразу або закатати в простерилізовані скляні банки.
No comments:
Post a Comment