Вибираючи фрукти та овочі, багато людей неусвідомлено віддають перевагу саме їжі червоного кольору. Цьому є пояснення. У багатьох такий відтінок асоціюється зі стиглістю, соковитістю і красою. Але не тільки тому червоний колір в їжі так популярний.
Овочі з червоним пігментом містять в собі безліч корисних речовин. Такий колір вони отримують завдяки барвним речовин антоцианам, кількість яких у різних продуктах неоднаково. Саме тому деякі з них мають яскравий бордовий колір, а інші - фіолетовий.
Всі червоні овочі об'єднує те, що вони володіють найпотужнішими антиоксидантними властивостями. В організмі їх роль полягає в нейтралізації вільних радикалів, що в свою чергу захищає від утворення злоякісних пухлин. Особливо багаті цими речовинами червона цибуля, червонокачанна капуста і баклажани.
В овочах червоного кольору міститься ще одна корисна речовина - лікопін. Воно є вірним помічником в боротьбі з раковими захворюваннями, з хворобами серцево-судинної системи та очей. Лікопін краще засвоюється організмом в гарячому вигляді. Тому іноді краще вживати варені овочі. Найбільше цих корисних речовин міститься в помідорах. Ті, хто любить вживати їх у їжу, менш схильні недоброякісним новоутворенням. Також томати здатні запобігати мутації ДНК. Найкраще помідори є, поєднуючи з рослинним маслом. Так вони краще засвоюються організмом і насичуються антиоксидантами. Крім цього, в томатах багато таких вітамінів, як А, В, С, Е, К і РР. Ще вони багаті магнієм, натрієм, цинком, марганцем, йодом, залізом і калієм.
Користь буряка взагалі складно переоцінити, вона відмінно нормалізує обмінні процеси, зміцнює імунітет. В овочі міститься велика кількість йоду, заліза, антиоксидантів, вітаміну В і U. У ній також присутній бетаїн, що нейтралізує гомоцистеїн, який здатний викликати захворювання серцево-судинної системи.
Краснокачанной капусту застосовують для профілактики раку молочної залози, а її сік п'ють при туберкульозі. Цей овоч містить в собі багато білка, що сприяє утворенню амінокислот. Вони необхідні для того, щоб нормально функціонували нирки і щитовидна залоза. У капусті багато вітамінів A, B, С, D, H, K, PP і U. Вона допомагає боротися з ожирінням і цукровим діабетом. У ній міститься велика кількість клітковини, що сприяє нормалізації роботи кишечника. Ще одна речовина - селен - здатне зміцнити імунітет.
Редис володіє великою кількістю каротину, здатним розщеплювати вільні радикали. Також цей червоний овоч незамінний для тих, хто прагне зберегти молодість якнайдовше.
Різні сорти червоного винограду мають яскраво виражені протиракові властивості. Так, вони можуть знищувати до 20% клітин ряду злоякісних пухлин на стадії зародження.
Овочі з червоним пігментом містять в собі безліч корисних речовин. Такий колір вони отримують завдяки барвним речовин антоцианам, кількість яких у різних продуктах неоднаково. Саме тому деякі з них мають яскравий бордовий колір, а інші - фіолетовий.
Всі червоні овочі об'єднує те, що вони володіють найпотужнішими антиоксидантними властивостями. В організмі їх роль полягає в нейтралізації вільних радикалів, що в свою чергу захищає від утворення злоякісних пухлин. Особливо багаті цими речовинами червона цибуля, червонокачанна капуста і баклажани.
В овочах червоного кольору міститься ще одна корисна речовина - лікопін. Воно є вірним помічником в боротьбі з раковими захворюваннями, з хворобами серцево-судинної системи та очей. Лікопін краще засвоюється організмом в гарячому вигляді. Тому іноді краще вживати варені овочі. Найбільше цих корисних речовин міститься в помідорах. Ті, хто любить вживати їх у їжу, менш схильні недоброякісним новоутворенням. Також томати здатні запобігати мутації ДНК. Найкраще помідори є, поєднуючи з рослинним маслом. Так вони краще засвоюються організмом і насичуються антиоксидантами. Крім цього, в томатах багато таких вітамінів, як А, В, С, Е, К і РР. Ще вони багаті магнієм, натрієм, цинком, марганцем, йодом, залізом і калієм.
Користь буряка взагалі складно переоцінити, вона відмінно нормалізує обмінні процеси, зміцнює імунітет. В овочі міститься велика кількість йоду, заліза, антиоксидантів, вітаміну В і U. У ній також присутній бетаїн, що нейтралізує гомоцистеїн, який здатний викликати захворювання серцево-судинної системи.
Краснокачанной капусту застосовують для профілактики раку молочної залози, а її сік п'ють при туберкульозі. Цей овоч містить в собі багато білка, що сприяє утворенню амінокислот. Вони необхідні для того, щоб нормально функціонували нирки і щитовидна залоза. У капусті багато вітамінів A, B, С, D, H, K, PP і U. Вона допомагає боротися з ожирінням і цукровим діабетом. У ній міститься велика кількість клітковини, що сприяє нормалізації роботи кишечника. Ще одна речовина - селен - здатне зміцнити імунітет.
Редис володіє великою кількістю каротину, здатним розщеплювати вільні радикали. Також цей червоний овоч незамінний для тих, хто прагне зберегти молодість якнайдовше.
Різні сорти червоного винограду мають яскраво виражені протиракові властивості. Так, вони можуть знищувати до 20% клітин ряду злоякісних пухлин на стадії зародження.
No comments:
Post a Comment