Не секрет, що правильна їжа здатна поліпшити самопочуття і оздоровити організм і іноді навіть допомагає обійтися без ліків і їх побічних дій. Їжте ніжні котлети на пару, ви швидко приведете себе в норму, будете почувати легкість і енергійність і скоро забудете про зайву вагу.
Замість жаркого, відбивних і вже тим більше ковбаси спробуйте м'ясні котлети на пару. Це ситне блюдо допоможе вам втамувати апетит, не завдаючи шкоди здоров'ю й фігурі. Вам знадобиться:
- По 400 г свинини і яловичини;
- 1 картоплина;
- 1 цибулина;
- 2 курячих яйця;
- 30 мл 3,2% -ного молока;
- 3 зубчики часнику;
- 20 г кропу;
- По 1/3 ч.л. чорного і запашного мелених перців;
- Сіль.
Ретельно вимийте свинину з яловичиною, обсушити, наріжте на брусочки і пропустіть через м'ясорубку. Очистіть овочі і подрібніть: цибуля і часник - дрібними кубиками, картоплю натріть на великій тертці. Гарненько вимісіть їх з м'ясом, яйцями, молоком, приправте двома видами перцю і сіллю. Сформуйте з фаршу котлети, укладіть на решітку пароварки і готуйте 30 хвилин. Перед подачею посипте їх рубаним кропом.
Замініть смажену птицю апетитними паровими котлетками. Гарніруйте їх свіжими овочами або вареним рисом, і смачний низькокалорійний обід готовий. Вам знадобиться:
- 500 г філе курячого стегна або грудки;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 3 ст.л. вівсяних пластівців;
- 50 мл молока;
- По 1/4 ч.л. сушеного розмарину і білого меленого перцю;
- Сіль.
Почистіть цибулину і моркву від верхнього шару. Промийте філе курки під проточною водою, підсушіть. Поріжте всі шматочками і розітріть в блендері до стану однорідного пюре. Вмішайте туди вівсяні пластівці, молоко, спеції і підсолити, скільки потрібно. Скачайте з отриманої маси кульки завбільшки з абрикоси, пріплюсніте трохи і помістіть в пароварку на 25 хвилин.
Чи не смажте рибу, краще приготуйте з неї ніжні котлети на пару. Вам знадобиться:
- 500 г філе нежирної риби (тріска, минтай, щука, судак, навага та ін.);
- 40 г черствого білого хліба;
- 50 мл молока;
- 1 білок курячого яйця;
- 1/3 ч.л. орегано;
- Сіль.
Підготуйте рибне філе. Якщо воно заморожене, спочатку повністю розморозити його на нижній полиці холодильника. Розріжте його на скибочки і проверніть в м'ясорубці 2-3 рази, щоб роздрібнити залишилися при обробленні кісточки. Розмочити хліб у молоці і перекладіть до риби. Перемішайте все з орегано і сіллю за смаком. Збийте в піну охолоджений яєчний білок і введіть у фарш. Зачерпуючи його столовою ложкою, зробіть котлети і злегка відбийте об стіл, щоб вони були більш пружними.
Парові котлети з овочів - це просто криниця корисних речовин, які анітрохи не втрачаються при цьому виді готуванні, на відміну від смаження або тушкування. Вам знадобиться:
- 2 великі картоплини;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 150 г цвітної капусти;
- 1 цибулина;
- 1 маленьке зелене яблуко;
- 6 ст.л. борошна;
- По 1/3 ч.л. каррі і чорного меленого перцю;
- Сіль.
Почистіть всі овочі і яблуко і натріть на дрібній тертці. Поперчіть все, посоліть, додайте борошно і розмішайте фарш. Зліпити з нього кульки, викладіть в пароварку і готуйте 25-30 хвилин.
Замість жаркого, відбивних і вже тим більше ковбаси спробуйте м'ясні котлети на пару. Це ситне блюдо допоможе вам втамувати апетит, не завдаючи шкоди здоров'ю й фігурі. Вам знадобиться:
- По 400 г свинини і яловичини;
- 1 картоплина;
- 1 цибулина;
- 2 курячих яйця;
- 30 мл 3,2% -ного молока;
- 3 зубчики часнику;
- 20 г кропу;
- По 1/3 ч.л. чорного і запашного мелених перців;
- Сіль.
Ретельно вимийте свинину з яловичиною, обсушити, наріжте на брусочки і пропустіть через м'ясорубку. Очистіть овочі і подрібніть: цибуля і часник - дрібними кубиками, картоплю натріть на великій тертці. Гарненько вимісіть їх з м'ясом, яйцями, молоком, приправте двома видами перцю і сіллю. Сформуйте з фаршу котлети, укладіть на решітку пароварки і готуйте 30 хвилин. Перед подачею посипте їх рубаним кропом.
Замініть смажену птицю апетитними паровими котлетками. Гарніруйте їх свіжими овочами або вареним рисом, і смачний низькокалорійний обід готовий. Вам знадобиться:
- 500 г філе курячого стегна або грудки;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 3 ст.л. вівсяних пластівців;
- 50 мл молока;
- По 1/4 ч.л. сушеного розмарину і білого меленого перцю;
- Сіль.
Почистіть цибулину і моркву від верхнього шару. Промийте філе курки під проточною водою, підсушіть. Поріжте всі шматочками і розітріть в блендері до стану однорідного пюре. Вмішайте туди вівсяні пластівці, молоко, спеції і підсолити, скільки потрібно. Скачайте з отриманої маси кульки завбільшки з абрикоси, пріплюсніте трохи і помістіть в пароварку на 25 хвилин.
Чи не смажте рибу, краще приготуйте з неї ніжні котлети на пару. Вам знадобиться:
- 500 г філе нежирної риби (тріска, минтай, щука, судак, навага та ін.);
- 40 г черствого білого хліба;
- 50 мл молока;
- 1 білок курячого яйця;
- 1/3 ч.л. орегано;
- Сіль.
Підготуйте рибне філе. Якщо воно заморожене, спочатку повністю розморозити його на нижній полиці холодильника. Розріжте його на скибочки і проверніть в м'ясорубці 2-3 рази, щоб роздрібнити залишилися при обробленні кісточки. Розмочити хліб у молоці і перекладіть до риби. Перемішайте все з орегано і сіллю за смаком. Збийте в піну охолоджений яєчний білок і введіть у фарш. Зачерпуючи його столовою ложкою, зробіть котлети і злегка відбийте об стіл, щоб вони були більш пружними.
Парові котлети з овочів - це просто криниця корисних речовин, які анітрохи не втрачаються при цьому виді готуванні, на відміну від смаження або тушкування. Вам знадобиться:
- 2 великі картоплини;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 150 г цвітної капусти;
- 1 цибулина;
- 1 маленьке зелене яблуко;
- 6 ст.л. борошна;
- По 1/3 ч.л. каррі і чорного меленого перцю;
- Сіль.
Почистіть всі овочі і яблуко і натріть на дрібній тертці. Поперчіть все, посоліть, додайте борошно і розмішайте фарш. Зліпити з нього кульки, викладіть в пароварку і готуйте 25-30 хвилин.
No comments:
Post a Comment