Під час дієти на сніданок рекомендується їсти вівсяну кашу на воді. Можна урізноманітнити прийом їжі, приготувавши з розплющеними зерна оладки. Їх роблять не тільки солодкими - з фруктами, ягодами, але й більш суттєвими - з курячим м'ясом.
Щоб знизити калорійність страви, Сформовані з тіста вироби смажать на сковороді з тефлоновим покриттям без додавання олії. Можна обсмажити їх в невеликій кількості рослинного масла. Щоб зробити ранкове ласощі, потрібно взяти:
- 100 мл молока або кефіру;
- 1,5 склянки вівсяних пластівців:
- 2 ст.л. цукру:
- 2 яйця;
- 1 яблуко;
- Соду на кінчику ножа;
- Сіль;
- Кілька крапель лимонного соку;
- Трохи рослинного масла для смаження.
Викладіть пластівці в миску, залийте їх молоком або кефіром, залиште набухати на 20 хвилин. По закінченні цього часу збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Влийте цю рідину в пластівці. Додайте погашену соду, крупно потерте яблуко, перемішайте.
Налийте в сковороду трохи олії. Якщо у вас посуд з антипригарним покриттям, готуйте без нього. Коли сковорідка нагріється на вогні, викладайте в неї повну з верхом столову ложку тесту, потім наступну, витримуючи між оладками відстань. Обсмажте їх з обох боків до апетитної рум'яної скоринки.
Подавати можна зі сметаною низької жирності. Якщо вам хочеться знизити калорійність страви, використовуйте замість неї йогуртовий соус. Для цього змішайте 100 г натурального знежиреного йогурту з двома столовими ложками подрібненої в блендері малини, суниці або полуниці. Перемішайте або злегка збийте соус, поливайте їм оладки при подачі.
Можна не смажити оладки на рослинному маслі, а додавати його безпосередньо в тісто. Приготуйте ласощі з родзинками, щоб у ньому було ще більше користі. Для цього візьміть:
- 160 г вівсяних пластівців;
- 3 ст.л. ложки цукру;
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 2 ст.л. родзинок;
- Соду на кінчику ч.л .;
- 250 мл кефіру;
- 1 яйце;
- Сіль;
- 30 мл рослинного масла;
- 3 ст.л. цукру.
Ізюм залийте 100 грамами окропу на 15-20 хвилин. На стільки ж часу замочіть пластівці в кефірі. Потім злийте рідину, відкинувши його на друшляк, промийте.
Влийте в пластівці рослинне масло, додайте цукор, яйце, погашену в 1 ст.л. кефіру соду, сіль, цукор, замістите тісто. Наприкінці покладіть в нього родзинки, перемішайте.
Нагрійте сковороду, за допомогою столової ложки викладайте на неї тісто, обсмажте вироби з обох сторін.
Наступний рецепт теж прекрасно підійде для дієти. Приготуйте повітряні оладки з курячим філе, взявши для цього блюда:
- 400 г грудки курки;
- 1 стакан кефіру;
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- Суху подрібнену зелень;
- Перець, сіль.
Залийте пластівці на 15 хвилин кефіром. У цей час перекрутите грудку на м'ясорубці або подрібніть її в блендері, чесночіни пропустіть через прес. Всі з'єднайте, додавши за смаком сіль, перець, суху зелень.
Столовою ложкою викладайте оладки на гарячу сковорідку з антипригарним покриттям, обсмажте їх з двох сторін. Після цього прикрийте кришкою, залиште страву в такому вигляді на 5 хвилин, після чого можна дегустувати. З даної кількості інгредієнтів у вас повинно вийти 12 оладок.
Щоб знизити калорійність страви, Сформовані з тіста вироби смажать на сковороді з тефлоновим покриттям без додавання олії. Можна обсмажити їх в невеликій кількості рослинного масла. Щоб зробити ранкове ласощі, потрібно взяти:
- 100 мл молока або кефіру;
- 1,5 склянки вівсяних пластівців:
- 2 ст.л. цукру:
- 2 яйця;
- 1 яблуко;
- Соду на кінчику ножа;
- Сіль;
- Кілька крапель лимонного соку;
- Трохи рослинного масла для смаження.
Викладіть пластівці в миску, залийте їх молоком або кефіром, залиште набухати на 20 хвилин. По закінченні цього часу збийте яйця з цукром і дрібкою солі. Влийте цю рідину в пластівці. Додайте погашену соду, крупно потерте яблуко, перемішайте.
Налийте в сковороду трохи олії. Якщо у вас посуд з антипригарним покриттям, готуйте без нього. Коли сковорідка нагріється на вогні, викладайте в неї повну з верхом столову ложку тесту, потім наступну, витримуючи між оладками відстань. Обсмажте їх з обох боків до апетитної рум'яної скоринки.
Подавати можна зі сметаною низької жирності. Якщо вам хочеться знизити калорійність страви, використовуйте замість неї йогуртовий соус. Для цього змішайте 100 г натурального знежиреного йогурту з двома столовими ложками подрібненої в блендері малини, суниці або полуниці. Перемішайте або злегка збийте соус, поливайте їм оладки при подачі.
Можна не смажити оладки на рослинному маслі, а додавати його безпосередньо в тісто. Приготуйте ласощі з родзинками, щоб у ньому було ще більше користі. Для цього візьміть:
- 160 г вівсяних пластівців;
- 3 ст.л. ложки цукру;
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 2 ст.л. родзинок;
- Соду на кінчику ч.л .;
- 250 мл кефіру;
- 1 яйце;
- Сіль;
- 30 мл рослинного масла;
- 3 ст.л. цукру.
Ізюм залийте 100 грамами окропу на 15-20 хвилин. На стільки ж часу замочіть пластівці в кефірі. Потім злийте рідину, відкинувши його на друшляк, промийте.
Влийте в пластівці рослинне масло, додайте цукор, яйце, погашену в 1 ст.л. кефіру соду, сіль, цукор, замістите тісто. Наприкінці покладіть в нього родзинки, перемішайте.
Нагрійте сковороду, за допомогою столової ложки викладайте на неї тісто, обсмажте вироби з обох сторін.
Наступний рецепт теж прекрасно підійде для дієти. Приготуйте повітряні оладки з курячим філе, взявши для цього блюда:
- 400 г грудки курки;
- 1 стакан кефіру;
- 1 стакан вівсяних пластівців;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- Суху подрібнену зелень;
- Перець, сіль.
Залийте пластівці на 15 хвилин кефіром. У цей час перекрутите грудку на м'ясорубці або подрібніть її в блендері, чесночіни пропустіть через прес. Всі з'єднайте, додавши за смаком сіль, перець, суху зелень.
Столовою ложкою викладайте оладки на гарячу сковорідку з антипригарним покриттям, обсмажте їх з двох сторін. Після цього прикрийте кришкою, залиште страву в такому вигляді на 5 хвилин, після чого можна дегустувати. З даної кількості інгредієнтів у вас повинно вийти 12 оладок.
No comments:
Post a Comment