Sunday, April 5, 2015

Салат з буряка і волоських горіхів - рецепт приготування

Буряк - це джерело вітамінів і мікроелементів, її рекомендують для дієтичного харчування. Вона допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, добре поєднується з будь-якими іншими овочами, фруктами, дає дивовижний смак багатьох страв. А горіхи є джерелом білка, який необхідний для роботи мозку і зміцнення кісткової тканини організму. Регулярне вживання салату з цих компонентів буде корисно для будь-якої сім'ї.

Буряк зазвичай використовуються у вареному або печеному вигляді. При цьому вона набуває особливі якості: смак і колір, які можна використовувати при приготуванні супів, других страв, салатів і навіть десертів. Час варіння буряка 30-40 хвилин. Овоч добре миють, але не чистять і опускають у воду і варять до готовності, він повинен стати м'яким. Якщо коренеплоди дуже великі, тривалість приготування може збільшитися. Важливо стежити за тим, щоб вода не тікала, і по необхідності додавати рідини. При варінні частина корисних речовин знищується, тому краще готувати за допомогою запікання.

Щоб буряк в духовці стала м'якою, але не підгоріла, буде потрібно фольга та рукав для запікання. Сковороду або лист викладається блискучою папером в 2 шари, овоч миють і поміщають в рукав, який герметично зав'язують. Буряк поміщають на підготовлену поверхню і зверху вкривають ще двома шарами фольги. Духовка розігрівається до 200оС, в неї поміщають закутані блюдо і залишають на 1,5-2 години. Перевірити готовність можна, проткнув овоч зубочисткою, він повинен стати м'яким. Після такої підготовки важливо дати охолонути вмісту рукава, не виймаючи з фольги та целофану.

Найпростіший салат з горіхів і буряка готується 15 хвилин. Овоч потрібно заздалегідь зварити або запекти, очистити від шкірки і подрібнити. Можна порізати дрібними кубиками або потерти на тертці. Для порції на 3-х чоловік потрібно 200 г буряків. Волоські горіхи (50 г) необхідно обсмажити на сухій сковороді, а потім подрібнити до невеликих шматочків.

Щоб смак був більш насиченим, додають трохи чорносливу, який заздалегідь подрібнюють, 5-7 ягід буде достатньо. А в салат додають 1-2 зубчики свіжого часнику, щоб надати гостроту і аромат. Всі компоненти змішують до однорідної маси, солять і заправляють оливковою олією або майонезом. Салат повинен настоятися протягом 10-15 хвилин, а потім його можна подавати на стіл.

Для тих, хто не любить часник, є рецепт салату з ріпчастою цибулею. На 300 г буряків потрібно 100 г цибулі, 50 г горіхів і трохи майонезу. Буряк подрібнюють на тертці, змішують з горіхами і додають нашатковану цибулю. Щоб прибрати гостроту, цибуля попередньо очищають, ріжуть на дрібні шматочки і поміщають в холодну воду на 10-15 хвилин. Такі маніпуляції дозволяють ще зменшити запах, а значить салат можна буде їсти в будь-якому колективі або навіть на роботі.

Ніжніший салат виходить при додаванні родзинок і яблук до горіхів і буряках. Буряк (1 шт.) І яблуко (кисло-солодке 1 шт.) Нарізають дрібною соломкою. Волоські горіхи (50 г) обсмажують і подрібнюють. Компоненти змішують, додають родзинки (50 г). Салат заправляють майонезом, підсолюють. Прикрасити страву можна петрушкою, вона зробить смак більш насиченим. Подають на стіл відразу після приготування.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com