Friday, April 3, 2015

Корисні властивості соку кавуна. Як приготувати кавуновий сік на зиму?

Кавуновий сік цілком заслуговує права вважатися одним з кращих натуральних напоїв: він приємний на смак, чудово втамовує спрагу, дарує заряд бадьорості і зміцнює здоров'я.

Корисні речовини, що містяться в кавунових соку: вітаміни C, PP, E, A, B1 і B2, бета-каротин, залізо, магній, фосфор, кальцій, натрій, калій, а також глюкоза, фруктоза, сахароза, органічні кислоти і т. д.

Вживання кавунового соку робить благотворний вплив при захворюваннях серця, нирок, печінки, шлунково-кишкового тракту, порушеннях обмінних процесів. Володіє здатністю виводити з організму зайву рідину, одночасно забезпечуючи його легкозасвоюваними цукрами, сік кавуна ефективний при набряках будь-якого походження.

При сечокам'яній хворобі кавуновий сік приносить хворим подвійну користь. По-перше, речовини, що входять до складу напою, сприяють зниженню кислотності сечі, що, в свою чергу, призводить до розчинення солей. По-друге, потужне сечогінну дію напою сприяє швидкому виведенню цих солей з організму.


Завдяки високому вмісту антиоксиданту лікопіну кавуновий сік скорочує ризик виникнення і розвитку онкологічних захворювань, захищає ДНК від пошкоджень.

Ще одним цінним речовиною, що входить до складу соку кавуна, є амінокислота цитрулін. При попаданні в організм цитрулін перетворюється на аргінін, необхідний для кращого постачання м'язової тканини киснем і живильними речовинами. Тому людям, активно займаються фізичною працею, корисно регулярно пити сік кавуна.


Лікування кавуновим соком дає гарні результати при жовчнокам'яній хворобі, атеросклерозі, хронічних запорах, залізодефіцитної анемії, простудних захворюваннях і хворобах суглобів. Народна медицина також рекомендує цей напій як ефективний засіб для зміцнення імунітету в період відновлення після перенесених операцій та інфекційних захворювань, а також для зняття нервової напруги при дратівливості і безсонні.

Застосовується кавуновий сік і в домашній косметології для приготування масок, лосьйонів, тоніків і т.д. Ванни з додаванням кавунового соку володіють протиалергічну і ранозагоювальні властивості.


Для того щоб приготувати кавуновий сік в домашніх умовах, необхідно вибрати стиглий соковитий кавун, ретельно вимити, розрізати на кілька частин і очистити від кірки. Потім розрізати м'якоть на невеликі шматки і вичавити сік за допомогою соковижималки.

Так само, як і інші фруктові та овочеві соки, можна заготовити сік кавуна про запас. Для отримання 5 л соку необхідно взяти:

- 8-9 кг м'якоті кавуна;
- 300 г цукрового піску;
- 10 г лимонної кислоти.

У ретельно подрібнену кавунову м'якоть додати цукровий пісок і лимонну кислоту. Довести до кипіння і проварити протягом 3-4 хвилин. Потім розлити сік по сухим простерилизованнимбанкам і закатати.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини jizsanat.uz jizzaxhaqiqati.uz k636419q.beget.tech joymovie.ru katushka.in.ua kapitanotvet.ru kepamverdam.lt www.khuzmath.ir kchrlife.ru keo888.com