Вівсянка - одна з найкорисніших каш. Адже в цій крупі міститься величезна кількість вітамінів і корисних мікроелементів. Ферменти, що входять до складу вівса, покращують травлення і сприяють оздоровленню печінки та підшлункової залози. Лікувальні властивості вівса були високо оцінені ще в давнину в часи лікаря Діоскорид. Тоді відвари з цієї крупи використовували для лікування виразки. гастриту, коліту і т.д.
Щоденне вживання вівсянки призводить до відчутного поліпшення здоров'я. Так, наприклад, багато хто, хто регулярно (щоранку) їсти вівсяну кашу, відзначають, що позбулися дискомфорту в животі.
Якщо ж ви не любите кашу в її традиційному вигляді, але при цьому хочете стежити за своїм здоров'ям, можете спробувати приготувати пісні дієтичні котлети з геркулесу. Для приготування таких вам знадобляться:
- Овсяновие пластівці - 1 ст .;
- Вода - 2 ст .;
- Картопля - 1 шт .;
- Ріпчаста цибуля - 2-3 шт .;
- Часник - 5 зубчиків;
- Сіль, зелень і спеції за смаком.
Для початку підготуйте вівсянку. Для цього вам потрібно залити пластівці окропом і залишити набухати на 40 хвилин.
Поки вівсянка запарюється, почистіть картоплю, цибулю і часник. Всі обмийте і поріжте на кубики. Поставте м'ясорубку і перекрутити в ній овочі. Потім додайте їх до готового геркулесу. Підсолити масу і додайте спеції і зелень. Причому використовувати можна не тільки свіжі зелені пучки, а й сушені заготовки. Все добре перемішайте. Починайте смажити, викладаючи котлетки ложкою на сковорідку. Обсмажувати котлети потрібно з двох боків до появи золотистої скоринки. Подавати таку страву варто з овочевим салатом.
Як варіант, можна трохи рецепт доповнити. Вам знадобляться:
- Вівсянка - 2 ст .;
- Будь-який бульйон (м'ясний, овочевий) - 1 ст .;
- Яйце куряче - 1 шт .;
- Морква - 1 шт .;
- Ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- Сіль і спеції за смаком;
- Рослинна олія для обсмажування котлет.
Розігрійте бульйон і залийте ним пластівці вівсянки. Відставте цю суміш в сторону до набухання пластівців. Натріть моркву на крупній тертці, дрібно порубати цибулю. Спассеруйте їх на середньому вогні до появи золотистої скоринки. У вівсянку покладіть обжарку, яйце. Підсолити і поперчіть. Далі доведеться гарненько вимісити і сформувати котлетки. Якщо ви хочете зробити їх більш міцними, трохи обваляйте в паніровці. Обсмажуйте котлетки на невеликій кількості рослинного масла.
Можна зробити пісні котлетки з грибами. Для їх приготування вам знадобляться:
- Бульйон грибний - 400 г;
- Вівсяні пластівці - 250 г;
- Печериці - 150 г;
- Ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- Рослинна олія для обсмажування котлет;
- Універсальна приправа - 5 г;
- Куркума - 5 г.
Відваріть шампіньйони до готовності. Воду не виливайте - цим бульйоном потрібно залити вівсянку для розбухання. Залиште геркулес на 30 хвилин. У цей час ізмльчіте цибулю та гриби. підсолити і додайте приправи. Все добре перемішайте. Додайте вівсянку і ще раз перемішайте до отримання досить однорідної маси. Обжарівайе на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла.
Щоденне вживання вівсянки призводить до відчутного поліпшення здоров'я. Так, наприклад, багато хто, хто регулярно (щоранку) їсти вівсяну кашу, відзначають, що позбулися дискомфорту в животі.
Якщо ж ви не любите кашу в її традиційному вигляді, але при цьому хочете стежити за своїм здоров'ям, можете спробувати приготувати пісні дієтичні котлети з геркулесу. Для приготування таких вам знадобляться:
- Овсяновие пластівці - 1 ст .;
- Вода - 2 ст .;
- Картопля - 1 шт .;
- Ріпчаста цибуля - 2-3 шт .;
- Часник - 5 зубчиків;
- Сіль, зелень і спеції за смаком.
Для початку підготуйте вівсянку. Для цього вам потрібно залити пластівці окропом і залишити набухати на 40 хвилин.
Поки вівсянка запарюється, почистіть картоплю, цибулю і часник. Всі обмийте і поріжте на кубики. Поставте м'ясорубку і перекрутити в ній овочі. Потім додайте їх до готового геркулесу. Підсолити масу і додайте спеції і зелень. Причому використовувати можна не тільки свіжі зелені пучки, а й сушені заготовки. Все добре перемішайте. Починайте смажити, викладаючи котлетки ложкою на сковорідку. Обсмажувати котлети потрібно з двох боків до появи золотистої скоринки. Подавати таку страву варто з овочевим салатом.
Як варіант, можна трохи рецепт доповнити. Вам знадобляться:
- Вівсянка - 2 ст .;
- Будь-який бульйон (м'ясний, овочевий) - 1 ст .;
- Яйце куряче - 1 шт .;
- Морква - 1 шт .;
- Ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- Сіль і спеції за смаком;
- Рослинна олія для обсмажування котлет.
Розігрійте бульйон і залийте ним пластівці вівсянки. Відставте цю суміш в сторону до набухання пластівців. Натріть моркву на крупній тертці, дрібно порубати цибулю. Спассеруйте їх на середньому вогні до появи золотистої скоринки. У вівсянку покладіть обжарку, яйце. Підсолити і поперчіть. Далі доведеться гарненько вимісити і сформувати котлетки. Якщо ви хочете зробити їх більш міцними, трохи обваляйте в паніровці. Обсмажуйте котлетки на невеликій кількості рослинного масла.
Можна зробити пісні котлетки з грибами. Для їх приготування вам знадобляться:
- Бульйон грибний - 400 г;
- Вівсяні пластівці - 250 г;
- Печериці - 150 г;
- Ріпчаста цибуля - 1 шт .;
- Рослинна олія для обсмажування котлет;
- Універсальна приправа - 5 г;
- Куркума - 5 г.
Відваріть шампіньйони до готовності. Воду не виливайте - цим бульйоном потрібно залити вівсянку для розбухання. Залиште геркулес на 30 хвилин. У цей час ізмльчіте цибулю та гриби. підсолити і додайте приправи. Все добре перемішайте. Додайте вівсянку і ще раз перемішайте до отримання досить однорідної маси. Обжарівайе на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла.
No comments:
Post a Comment